Γέμιζε κουβάδες αποβραδίς…- Του Βαγγέλη Καινούργιου

Γράφει ο Βαγγέλης Καινούργιος

Το σημείωμα αυτό γράφεται μετά από μια ακόμα διακοπή νερού στην πόλη της Πρέβεζας. Λίγη σημασία έχει να σταθούμε τόσο στην σχετικά μικρή διάρκεια αυτών των διακοπών όσο στην συχνότητα με την οποία εμφανίζονται τις τελευταίες μέρες με την αφόρητη ζέστη και την ταλαιπωρία που προκαλούν στους κατοίκους και του επισκέπτες της.

Ακόμα πιο λίγο μας πείθει η πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, που κάνει “έκκληση προς τους καταναλωτές για ορθολογική χρήση του νερού και την αποφυγή της σπατάλης του, με δεδομένη την αύξηση του πληθυσμού τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν τυχόν προβλήματα επάρκειας νερού”, ειδικά φέτος, που περάσαμε έναν χειμώνα με βλάβες στους αγωγούς και πολύωρες διακοπές νερού.

Τις τελευταίες μέρες, που διαμαρτύρομαι συνεχώς γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, δέχομαι κι άλλης μορφής συμβουλές, από συμπολίτες αυτή τη φορά, του τύπου: «Τι τα ψάχνεις τώρα; Δεν έχεις καταλάβει σε ποια πόλη ζεις; Γέμιζε κουβάδες αποβραδίς.» Επειδή, λοιπόν, δεν μπορώ να ανεχτώ άλλο την απαξίωση των αναγκών μου κι επειδή πιστεύω πως η κοινωνία δεν απαρτίζεται από υποτελείς, αλλά από πολίτες που διεκδικούν, θέλω να μάθω τις ενέργειες που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν για να σταματήσουν οι διακοπές νερού, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Πρέβεζας και τους επισκέπτες της, τις τελευταίες μέρες. Οι δημότες – πελάτες της ΔΕΥΑΠ, που πληρώνουν από τα ακριβότερα τέλη σε όλη την Ελλάδα, δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα και δεν θέλουν δικαιολογίες υπό τη μορφή συμβουλών για ορθολογική χρήση του νερού. Αρκετά.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*