Ο Βασίλης Κατωπόδης για το πρόβλημα των απορριμμάτων.

Για την αποφυγή περαιτέρω δυσφήμισης του τουριστίκου προιόντος της Λευκάδας αλλά και για την υγεία και εύρυθμη καθημερινή δραστηριότητα των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης είναι άμεσα απαραίτητη μια λύση στον χώρο των απορριμάτων ώστε να σταματήσει αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο ,ίσως μοναδικό στον κόσμο, της έντονης εως αβάστακτης δυσοσμίας των σκουπιδιών μέσα στην πόλη  στα σπίτια  και τις επιχειρήσεις μας.
Επειδή πολλά έχουμε ακούσει επι τρεις δεκαετίες για την διευθέτηση των απορριμάτων απο τους μέχρι σήμερα ιθύνοντες και κωλυσιεργούντες, για εργοστάσια και φαραωνικά έργα ,ας κάνουμε κάτι άμεσα για να περιοριστεί τουλάχιστον το φαινόμενο της δυσοσμίας.
Ενας καθημερινός ψεκασμός με θαλασσινό νερό στα δέματα και τα σκουπίδια  απο τον παρακείμενο  δίαυλο είναι μια απλή λύση  που εύκολα μπορεί να γίνει με κάποιες αντλίες.
Αυτό θα περιορίσει την δυσοσμία και  θα λειτουργεί  ως ανάχωμα ενάντια στη ανάπτυξη των  μικροβίων που δεν θα δύνανται να αναπτυχθούν λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας αλατιού που υπάρχει στο νερό.
Αυτό βέβαια ως προσωρινή λύση μέχρι το πέρας της τουριστικής περιόδου.Και επειδή στον δημόσιο τομέα συνήθως υπερισχύει το           ” ουδέν μονιμότερο του προσωρινού” καλά θα είναι οποιαδήποτε λύση δοθεί να είναι για την άμεση απομάκρυνση των απορριμάτων εντός του τρέχοντος έτους και όχι μια προσωρινή λύση τύπου ” να τα θάψουμε για τώρα και βλέπουμε μετά”.
Ο δεματοποιητής ήταν και είναι μια προσωρινή λύση,καλή μεν αλλά χωρίς πρόβλεψη για το που θα μεταφερθούν τα δεματοποιημένα απορρίματα η αντοχή των οποίων είναι 3-5 μήνες διάρκειας κι οχι αποθήκευσης ετών,με τα γνωστά σημερινά αποτέλεσματα.Ας μην κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος.
με εκτίμηση
Βασίλης Κατωπόδης

About Παναγιώτης Κουνιάκης 5643 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*