Μέτρα Πρωτοχρονιάς: «Ποδαρικό» το 2021 με μπλόκα της αστυνομίας και αυστηρούς ελέγχους [vid]

Μοιραστείτε το:

«Ποδαρικό» του νέου έτους με δεκάδες μπλόκα και πολύ αυστηρούς ελέγχους από την αστυνομία για τις μετακινήσεις σε όλη την Αττική. Σύμφωνα με το Open, στο λεκανοπέδιο έχουν στηθεί περισσότερα από 30 μπλόκα τα οποία είναι «ενισχυμένα» ενώ άλλα 5 μπλόκα πραγματοποιούν ελέγχους σε κεντρικούς άξονες της Αττικής, ειδικά μετά τις 22.00 οπότε και απαγορεύεται η κυκλοφορία, ώστε οι έλεγχοι να είναι σαρωτικοί.  Σημειώνεται ότι μετά τις 10 το βράδι εφαρμόζεται αυστηρό lockdown και δεν ισχύει η μετακίνηση με sms στο 13033.

Την πρακτική αυτή έχει εφαρμόσει η ΕΛΑΣ και τις προηγούμενες ημέρες. Θα «κλείνουν» τους δρόμους που διέρχονται τα αυτοκίνητα και στα μπλόκα θα ελέγχονται όλοι. Παράλληλα, μηχανές της ΔΙΑΣ και περιπολικά θα διέρχονται δρόμους σε γειτονιές, πραγματοποιώντας και αυτοί ελέγχους.

Προκειμένου να εντοπιστούν όσοι επέλεξαν τη διανυκτέρευση σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς, η Ελληνική Αστυνομία θα πραγματοποιήσει εντατικούς ελέγχους από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής 1η Ιανουαρίου 2020 έως και τις 07.00. Όσοι κινούνται εκείνες τις ώρες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα βεβαιώνουν το λόγο της μετακίνησης.

Η μετακίνηση σε συγγενείς ή σε κάποιο φιλικό σπίτι γίνεται μέσω sms στο 13033, ωστόσο για να μην πληρώσουμε με πρόστιμο το ρεβεγιόν θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και να στείλουμε κωδικό μετακίνησης τόσο κατά την μετακίνησή μας για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, όσο και κατά την αποχώρησή μας για την επιστροφή στο σπίτι. Εξαιρούνται όσοι εργάζονται για τους οποίους με την απαραίτητη βεβαίωση δεν ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ.

Αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού και, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους».

Μπορεί η πρόσβαση απερίσκεπτων πολιτών σε υπεράριθμα ρεβεγιόν ή «κορονο-πάρτι» να είναι σχετικά απρόσκοπτη πριν από τις 22:00, ωστόσο η διαφυγή τους από αυτά θα επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις και βαριά πρόστιμα. Όσον αφορά σε συγκεντρώσεις σε σπίτια, υπενθυμίζεται ότι επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα. Η Αστυνομία μπορεί να μπει σε σπίτια με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μετά από καταγγελία, ενώ για παράβαση το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκόμενους 300 ευρώ.

Συνοπτικά, θα ισχύουν τα εξής:

  • 6.000 αστυνομικοί στην Αττική
  • 4.000 στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • Τα αστυνομικά μπλόκα θα είναι ισχυρότερα μετά τις 05:00
  • Τα αστυνομικά «Aντίμετρα» έχουν στηθεί κυρίως στη διαφυγή από «κορονοπάρτι».
  • Καθολικοί έλεγχοι στις βεβαιώσεις εργασίας όσων ελέγχονται

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα την Πρωτοχρονιά είναι κλειστά τα καταστήματα, οι δημόσιες υπηρεσίες και πολλές επιχειρήσεις, οπότε λίγοι θα είναι αυτοί που μπορούν να έχουν πειστικά δικαιολογητικά μετακίνησης.

Η μοναδική αιτιολόγηση μετακίνησης είναι η εργασία, γιατρός, νοσοκομείο, φαρμακείο, βόλτα κατοικίδιου. Ενδεικτικά της αυστηρότητας των αστυνομικών μέτρων που θα εξελιχθούν τα ξημερώματα, είναι τα αριθμητικά δεδομένα των μπλόκων. 15 θα είναι από τις 22:00 μέχρι τις 05:00, και από τις 05:00 και μετά θα έχουν γίνει 33

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ