Κάμαλα Χάρις: Αυτή είναι η πρώτη αντιπρόεδρος της Αμερικής αλλά όχι η τελευταία

Μοιραστείτε το:

Η 55χρονη γερουσιαστής από την Καλιφόρνια την οποία επέλεξε ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν ως υποψήφια αντιπρόεδρό του για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, γράφει Ιστορία, καθώς πρόκειται για την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που καταλαμβάνει αυτό το αξίωμα.

Αλλά όπως είπε στην ομιλία της: «Δεν θα είμαι η τελευταία». Η μαύρη γερουσιάστρια από την Καλιφόρνια, απέτισε φόρο τιμής στις γενιές γυναικών, διαφόρων καταγωγών, που της «άνοιξαν τον δρόμο».

«Αυτή η εκλογή είναι κάτι πολύ περισσότερο από τον Τζο Μπάιντεν ή εμένα. Πρόκειται για την ψυχή της Αμερικής και την προθυμία μας να πολεμήσουμε γι’αυτήν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας αρχίσουμε» έγραψε στο πρώτο μήνυμά της μετά την εκλογή της.

Νωρίτερα είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται με αθλητική περιβολή να μιλά στο τηλέφωνο με τον Τζο Μπάιντεν λέγοντας τοτ: «Τα καταφέραμε Τζο. Τα καταφέραμε. Είσαι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ».

Η Κάμαλα Χάρις προσφέρει στον πρόεδρο της Αμερικής το νεαρό της ηλικίας της, το φύλο της, την φυλετική καταγωγή της, όλα όσα χρειάστηκε ο 77χρονος πρόεδρος της Αμερικής για να κόψει το νήμα και να κερδίζει την προεδρία.

Στις 11 Αυγούστου του 2020, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι επιλέχθηκε η Χάρις ως συνυποψήφια του. Η επιλογή της δεν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Η Χάρις, η οποία έγινε η δεύτερη μαύρη γερουσιαστής στην ιστορία του σώματος όταν εξελέγη το 2016, βρισκόταν πάντα πρώτη στον κατάλογο.

Η Καμάλα Χάρις γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1960 στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Ο πατέρας της, Ντόναλτ Χάρις, είναι Τζαμαϊκανός  οικονομολόγος και ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford για την εφαρμογή των μετα-κεϋνσιανών ιδεών στα αναπτυξιακά οικονομικά.

Η μητέρα της, Σαϊαμάλα Γκοπάλαν, είναι ερευνήτρια με σημαντικές μελέτες στο βιογραφικό της για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, η οποία κατάγεται από την Ινδία και μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1960.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Howard της Ουάσιγκτον, το οποίο θεωρείται ως ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για μαύρους και προβάλλει ως ρητό του το σλόγκαν Veritas et Utilitas (Truth and Service)  και στη Νομική Σχολή της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο, Ντάγκλας Έμχοφ από το 2014. Ο Έμχοφ έχει δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο του.

Η Χάρις υποστήριξε το Medicare-for-all, τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ευφορικούς σκοπούς, τη θέσπιση νόμου DREAM για τα παιδιά μεταναστών και τη μείωση των φόρων για τις εργαζόμενες  και τις μεσαίες τάξεις, αυξάνοντας τους φόρους στις επιχειρήσεις και το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ