ΑΣΟΕΕ πρύτανης: Κλείνει το Πανεπιστήμιο – «Ήρθε η στιγμή όλοι να πάρουν θέση» [vids]

Μοιραστείτε το:

Ομόθυμη κατακραυγή προκάλεσε η εισβολή αντιεξουσιαστών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η επίθεσή τους προς τον πρύτανη, στον οποίο μάλιστα κρέμασαν και ταμπέλα η οποία έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Σε μια προσπάθεια να βρεθούν οι δράστες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τους επικήρυξε έναντι του ποσού των 100.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, η ΑΣΟΕΕ διακόπτει όλες τις εκπαιδευτικές λειτουργίες της από σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στη 13:00 μέχρι και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας. «Ήρθε η στιγμή όλοι να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στόχος ένα δημοκρατικό και ασφαλές πανεπιστήμιο για τους χρήστες του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να εξεταστούν οι αναγκαίες δράσεις.

«Η εικόνα του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι φασιστική και αποτρόπαια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε:

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των 100 χιλ. και θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είναι ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας των πανεπιστημίων, της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας και τον αποκλεισμό αντικοινωνικών, φασιστικών συμπεριφορών».

Κεραμέως: Αποτρόπαια η εικόνα του πρύτανη

Ανακοίνωση με αφορμή τη σοκαριστική εικόνα του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ εξέδωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, καταδικάζοντας την επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης από ομάδα κουκουλοφόρων.

Αναλυτικά:

«Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια.

Η Κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας.

Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Πρύτανη.

Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο».

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις αθλιότητες που διέπραξε ομάδα αυτόκλητων «τιμωρών»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις αθλιότητες που διέπραξε ομάδα αυτόκλητων «τιμωρών», σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας δεν καταφεύγουν σε τραμπουκισμούς και σε διαπόμπευση προσώπων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αλίμονο! Αυτές είναι ενέργειες που ταιριάζουν σε μιμητές βιαιοτήτων και αστυνομικών πρακτικών της δεκαετίας του ’60.

Η νεολαία δυναμώνει τους αγώνες της απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει τα μορφωτικά και εργασιακά της δικαιώματα. Πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ