Ο Πρόεδρος της Καμαρίνας στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10»: «Υπήρξε δέσμευση από την επιτροπή του “Ελλάδα 2021”, ότι το Ζάλογγο θα είναι στον κεντρικό σχεδιασμό των εκδηλώσεων»

Συνεχίζοντας τις συνεντεύξεις με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, ο Βασίλης Ιωάννου, μέσα από την εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει κάθε Δευτέρα 10-12 πμ, μέσα από τη συχνότητα του radio prisma, , επέλεξε να καλέσει τον κ. Θεόδωρο Δράκο, Πρόεδρο της Κοινότητας Καμαρίνας του Δήμου Πρέβεζας, ανήμερα μάλιστα της απελευθέρωσης του χωριού.

Ο κ. Δράκος είχε την ευκαιρία μέσα από τη συνομιλία, να αναφερθεί κατ’ αρχάς στην πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία τριών κοινοτήτων στον Βράχο του Ζαλόγγου, στα μηνύματα που ήθελαν να στείλουν μ’ αυτή, αλλά και στα συμπεράσματα που προέκυψαν, όπως επίσης και για την πρόσφατη επίσκεψη της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, Πρόεδρου της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καμαρίνα, στις σχέσεις και τη συνεργασία του με τη Δημοτική Αρχή, ενώ κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των κοινοτήτων..

Συγκεκριμένα ο κ. Δράκος είπε μεταξύ άλλων:

«Σαν σήμερα ο  Δημήτρης Μπότσαρης, δισέγγονος του Νότη   Μπότσαρη ύψωσε τη σημαία στην Καμαρίνα και είναι σημαντικό που με καλέσατε τη σημερινή μέρα….

…Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε για να αποδείξουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ήταν λάθος η μεταφορά των εορτών τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν και να περιοριστούν σε μια ομιλία και σε κατάθεση στεφάνων από τις αρχές…

Το Ζάλογγο όμως είναι ένα μνημείο αυτοθυσίας και σαν τέτοιο θα πρέπει να γίνει πανελλήνιο προσκύνημα…»

Απαντώντας στο ερώτημα του Βασίλη Ιωάννου, για το αν τέθηκε στην κ. Αγγελοπούλου το  ζήτημα που απασχολεί κυρίως τους ηλικιωμένους επισκέπτες του χώρου, η αδυναμία τους να ανέβουν στο μνημείο, ο Πρέδρος της Καμαρίνας τόνισε:

«Η ιδέα για τελεφερίκ είναι πολύ παλιά. Εμείς θέσαμε το αίτημα στην Επιτροπή και η κ. Αγγελοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την πρόταση μας. Οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές και πρέπει ο δήμος με την Περιφέρεια να απαιτήσουν από την πολιτεία τη χρηματοδότηση του έργου… Κατά τα’ άλλα, υπήρξε δέσμευση ότι το Ζάλογγο  θα είναι στον κεντρικό σχεδιασμό των εκδηλώσεων…»

Ακολουθεί ολόκληρο το ηχητικό από την συνέντευξη του Προέδρου της Κοινότητας Καμαρίνας στο prisma 91,6.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*