Τουλουπάκη διάρρηξη: Προστασία ζητά η Ένωση Εισαγγελέων από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Μοιραστείτε το:

Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας του να μεριμνήσει προσωπικά ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα εισαγγελέων για παροχή προστασίας, ειδικά για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που χειρίζονται σοβαρές και επικίνδυνες υποθέσεις, απέστειλε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ). Αφορμή αποτέλεσε το πρόσφατο περιστατικό «της επίθεσης από αγνώστους στην οικία της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς» Ελένης Τουλουπάκη.

Αναλυτικά, η επιστολή της ΕΕΕ προς τον κ. Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής: «Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Μετά το περιστατικό επίθεσης από αγνώστους στην οικία της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, τίθεται για πολλοστή φορά το ζήτημα της ασφάλειας όσων συναδέλφων χειρίζονται υποθέσεις, που τους εκθέτουν σε κινδύνους. Επειδή η ανταπόκριση του Υπουργείου σας στα αιτιολογημένα αιτήματα συναδέλφων για παροχή προστασίας δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη, παρακαλούμε να μεριμνήσετε προσωπικά για την έγκαιρη και προσήκουσα ικανοποίησή τους».

«Διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση της διάρρηξης στο διαμέρισμα της επικεφαλής εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλούπακη και μόλις ολοκληρωθεί, θα επιληφθεί η δικαιοσύνη και θα ενημερωθεί η Βουλή» σημείωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, γνωστοποίησε πως «διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση της διάρρηξης στο διαμέρισμα της επικεφαλής εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλούπακη και μόλις ολοκληρωθεί, θα επιληφθεί η δικαιοσύνη και θα ενημερωθεί η Βουλή. Θερμή επίκληση, μην προκαλείτε φόβο με εύκολα σενάρια και κρίσεις του ποδαριού». Αυτά δήλωσε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση της γραμματέως της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για την ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης αλλά και για κρίσιμα ερωτήματα που εγείρονται ως προς τα μέτρα φύλαξης της κατοικίας της κας Τουλουπάκη και ως προς τυχόν ευθύνες που υπάρχουν. «Πώς είναι δυνατόν να μην προστατεύονται οι εισαγγελείς; Η ασφάλεια είναι σημαντικό στοιχείο της δημοκρατίας. Μετά τη δήλωση της κας Τουλουπάκη ότι το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν, αντιλαμβάνεστε τι αίσθημα υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Ο ίδιος απάντησε ζητώντας να μη βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, είπε: «Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Μη σπέρνετε φόβο στη δικαιοσύνη, μη διαμορφώνεται κλίμα προσπαθώντας να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι, μην εργαλειοποιείτε τους δικαστικούς και τους εισαγγελείς, μη δίνεται συνέχεια σε φόβους. Η πολυκατοικία φυλάσσεται σύμφωνα με την επιθυμία της εισαγγελέως και έχει επαρκή φύλαξη πριν από τη δική μου παρουσία στο υπουργείο. Η αλήθεια είναι ότι έγινε διάρρηξη και σε άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας σε συνεργάτη του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου».

Το ιστορικό της διάρρηξης

Θύμα διάρρηξης έπεσε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Άγνωστοι εισέβαλαν τα ξημερώματα στο σπίτι της, ενώ η ίδια βρίσκονταν σε διακοπές. Η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς ενημερώθηκε για τη διάρρηξη. Η ίδια μιλώντας στις “Δικογραφίες” δήλωσε: «Έχω γίνει ο υπ΄αριθμόν ένα στόχος. Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν».

Η εισαγγελέας Διαφθοράς βρίσκεται εκτός Αθηνών -είναι για διακοπές στην Κρήτη- και ενημερώθηκε από γυναίκα που είχε το κλειδί το σπιτιού για να το φροντίζει. Από το σπίτι της εισαγγελέως, που βρίσκεται κοντά στην Ακρόπολη, δεν λείπουν άλλα πολύτιμα ή σημαντικά αντικείμενα.

Το περιβάλλον της εισαγγελέως θεωρεί ότι οι διαρρήκτες έψαχναν κάποια πρόσφατα έγγραφα σε σχέση με τις υποθέσεις που χειρίζεται. Η κ. Τουλουπάκη διαθέτει παραπάνω από έναν υπολογιστές και σύμφωνα με το περιβάλλον της εισαγγελέως εκλάπη ο ένας. Η ίδια διατηρούσε αντίγραφα όλων των αρχείων της και δεν ανησυχεί ότι έχει κάτι σημαντικό μέσα σε αυτόν.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ