Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Θετικό βρέφος 27 ημερών [vids]

Μοιραστείτε το:

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται βρέφος 27 ημερών που διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει ήπια συμπτώματα. Την ίδια ώρα, βρέφος 3,5 μηνών από την Έδεσσα, που βρέθηκε επίσης θετικό στον ιό, είναι σε καραντίνα στο σπίτι του.

Στο «κόκκινο» ξανά η Αττική με 73 από τα 217 νέα κρούσματα κορονοϊού

Από χθες Κυριακή, 17 Αυγούστου 2020, άλλοι 217 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί, από τους οποίους 18 είναι εισαγόμενα κρούσματα, 73 στην Αττική, 37 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε διασπορά σε αρκετούς νομούς της χώρας, με την Κρήτη να μετρά και αυτή 26 κρούσματα. Επίσης 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, μεταξύ των οποίων και 17χρονη που βρίσκεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 63 ετών. Οκτώ (33,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 50,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Εκατόν τριανταέξι ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Στα 230 τα θύματα στην Ελλάδα

Ένας ακόμη θάνατος από τον κορονοϊό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανεβάζοντας στους 230 τον απολογισμό των νεκρών από τον ιό στη χώρα μας. Πρόκειται για 74χρονη που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, μία 81χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής 16 Αυγούστου.

Νόσησαν 50 υγειονομικοί αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός

«Είμαστε οι μοναδικοί υγειονομικοί στην Ευρώπη που η πανδημία είναι στην χώρα μας 5 μήνες και δεν έχουμε κάνει ούτε ένα τεστ προληπτικό για τον κορονοϊό», ανάφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σε συνέντευξή του στο σταθμό OPEN. Υπενθυμίζεται ότι έχει σημάνει συναγερμός στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, καθώς 9 εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ το προσωπικό των νοσοκομείων είναι απροστάτευτο λόγω ελλιπών μέτρων προστασίας.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Γιαννακός, τους δίδεται μια μάσκα ανά βάρδια ενώ συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά πριν βγουν τα αποτελέσματα των τεστ που κάνουν όσοι επιστρέφουν από άδεια. Μόνο εφόσον κάποιος βρεθεί θετικός στον ιό μπαίνει σε καραντίνα, αφού όμως έχει έρθει σε επαφή με ασθενείς αλλά και συγγενείς ασθενών, υπογράμμισε. Επίσης, αποκάλυψε ότι σε πάρα πολλά νησιά δεν μπορούν να πάρουν ούτε δείγματα για να στείλουν στην Αθήνα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ