Κορονοϊός Μεσαρά: Θετικοί στον ιό παπάς, παπαδιά και δύο ψάλτες

Μοιραστείτε το:

Πέντε νέα κρούσματα κορoνοϊού επιβεβαιώθηκαν στη Μεσαρά της Κρήτης, από τα τεστ ιχνηλάτησης που είχε κάνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Πολύκεντρο Μοιρών την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020. Η Κινητή Μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είχε λάβει τότε 48 δείγματα από κατοίκους αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε να κάνει 15 ακόμη επαναληπτικά τεστ ώστε να εξασφαλιστεί η ορθότητα των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, πέντε από τους 48 κατοίκους βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ανάμεσά τους ένας ιερέας, η σύζυγός του και δύο ψάλτες εκκλησίας χωριού της περιοχής.

80 τα ενεργά κρούσματα στην Κρήτη αυτή τη στιγμή

Με την Κρήτη να μετρά συνολικά 129 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, 80 είναι αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα στο νησί. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από τα 80 ενεργά κρούσματα, 38 είναι στα Χανιά, 34 στο Ηράκλειο και από 4 σε Λασίθι και Ρέθυμνο αντίστοιχα, με το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων να παραμένει στα ξενοδοχεία καραντίνας ή σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Νοσηλείες σε νοσοκομεία της Κρήτης

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου νοσηλεύονται σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου, στην κλινική covid -19 , τέσσερα άτομα και ένα ακόμη για το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου. Αναφορικά με την 42χρονη αλλοδαπή, παρά την πληροφορία για εισαγωγή στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου, τελικά και σύμφωνα με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου κ. Κτενιαδάκη, η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται θετικά και δεν θα χρειαστεί με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να εισαχθεί στη ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο των Χανίων νοσηλεύονται δύο άτομα στην κλινική covid 19 ενώ δύο ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, νοσηλεύονται αυτή την ώρα στην μονάδα Covid τρία άτομα, ένας άνδρας 89 ετών, ένας άνδρας 79 ετών και μια γυναίκα 52 ετών.

Σήμερα πρόκειται να παρθούν νέα δείγματα και εφόσον τα αποτελέσματα είναι τα επιθυμητά, ίσως εξέλθουν από την κλινική και μέσα στην ημέρα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ