Ελλάδα Τουρισμός: “Στα μανταλάκια” τα Ξενοδοχεία της Κω που δεν πληρώνουν τους υπαλλήλους τους

Μοιραστείτε το:

Λίστα με τις ξενοδοχειακές μονάδες που δεν έχουν πληρώσει τους εργαζόμενούς τους πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω. Αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες 12 και 15 ώρες την ημέρα χωρίς ρεπό και με απλήρωτες υπερωρίες, ενώ σημαντικός είναι και αριθμός εργαζόμενων που τελούν σε αναστολή εργασίας και δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα Ιουνίου των 534 ευρώ.

«156 ξενοδοχεία έχουν ανοίξει στην Κω και σε κανένα δεν τηρείται η κλαδική σύμβαση εργασίας», δηλώνει η πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων, Ιωάννα Λάμπρου, τονίζοντας ότι 6.000 εργαζόμενοι καλούνται σε συνθήκες πανδημίας να ανταποκριθούν στις ανάγκες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενώ θα έπρεπε να είναι διπλάσιοι.

Συγκλονίζει η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα στην Ρόδο πριν δύο μήνες

Η είδηση ότι ένα 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε στις 24 Ιουνίου 2020 από την πείνα μέσα σε φούρνο στη Ρόδο έχει ξυπνήσει άσχημες μνήμες από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Η μητέρα του κοριτσιού δηλώνει άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος και μονογονέας διδύμων. Η άνεργη μητέρα, μιλώντας στο Star, δήλωσε πως έχει να εργαστεί από πέρυσι τον Αύγουστο και η κόρη της ήταν νηστική με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει. «Δεν έχουμε να φάμε. Το παιδί πείναγε κι εγώ δεν είχα», ανέφερε μη μπορώντας να ολοκληρώσει τη φράση της καθώς ξέσπασε σε κλάματα. «Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι μια μητέρα με δυο παιδιά και δεν έχω να τα ταΐσω», τόνισε η μητέρα του κοριτσιού ενώ αποκάλυψε πως σήμερα τους έκοψαν και το ρεύμα.



Λίγη ώρα αργότερα, η ίδια γυναίκα μίλησε και στο Mega, περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές που περνάει η οικογένειά της. «Λόγω των συνθηκών που ζούμε δεν είχα χρήματα να πάρω στο παιδί αυτό που ζήτησε και το παιδί μου λιποθύμησε. Εργαζόμουν σε ξενοδοχείο στη Ρόδο. Το παιδί λέει “μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;”».

«Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά. Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της. Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες», συνέχισε και πρόσθεσε: «Απευθύνθηκα στο σωματείο να ρωτήσω πότε θα πάρουμε αυτά τα 533 ευρώ. Μου είπαν ότι πρώτη του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα. Δεν τα έχω πάρει ακόμα. Πρώτη του μήνα. Και αν θα ενταχθούμε μέσα. Διαφορετικά θα πάρω τα 480 που θα δώσει ο ΟΑΕΔ για τρεις μήνες και 168 ευρώ που είναι το Α21 που τα περιμένω πώς και πώς», πρόσθεσε.

Σχετικά με το αν ζήτησε βοήθεια, απάντησε: «Δεν το έκανα. Είπα ότι είναι κάτι παροδικό. Θα περάσει. Σκέφτηκα ότι είναι και άλλες μητέρες σαν και εμένα. Αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι το παιδί μου θα πέσει ξερό κάτω. (…) Είπα είναι κάτι παροδικό. Όλοι οι άνθρωποι περνάμε δυσκολίες και είχα ξαναπεράσει. Αυτή τη φορά ήταν πολύ δυνατό αυτό που συνέβη. Το χειμώνα ήμουν με το επίδομα ανεργίας, περίμενα να ανοίξει η σεζόν».


Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ