Στόλτενμπεργκ: Συνάντηση Ερντογάν με τον Σουηδό πρωθυπουργό τη Δευτέρα – Πιέσεις στην Άγκυρα για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Μοιραστείτε το:

Ασφυκτικές είναι οι διπλωματικές πιέσεις που ασκούνται στον Ταγίπ Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα συγκαλέσει τη Δευτέρα συνάντηση μεταξύ του Τούρκου Προέδρου και του Σουηδού πρωθυπουργού Ούλφ Κρίστερσον.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ διεμήνυσε ότι «η Σουηδία έχει κάνει ό,τι απαιτείται για να ενταχθεί στη συμμαχία και ότι η Σουηδία θα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα για το ΝΑΤΟ».

«Θα είμαστε όλοι πιο δυνατοί με τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ» σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ.

«Η Τουρκία, η Σουηδία, η Φινλανδία και το ΝΑΤΟ συμφωνούν ότι η πλήρης ένταξη της Σουηδίας είναι προς το συμφέρον ασφάλειας όλων των συμμάχων» δήλωσε ο επικεφαλής της συμμαχίας. 

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δήλωσε δε, ότι θεωρεί πιθανό στη Σύνοδο Κορυφής να «φθάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα» σχετικά με την αίτηση της Σουηδίας στο Συμμαχία. 

Επιπλέον, ανέφερε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση με την τουρκική πλευρά «η Σουηδία έδειξε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας για την τρομοκρατία και ότι η ποινή που επιβλήθηκε την Πέμπτη σε έναν υποστηρικτή του PKK είναι ένα παράδειγμα αυτού».

Σημειώνεται ότι σε επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, και ο Τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν, οι ΗΠΑ έθεσαν εκ νέου το θέμα της ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ