«Είχαμε δικαστική απόφαση για την κατάσχεση του τάνκερ» υποστηρίζει η Τεχεράνη

Μοιραστείτε το:

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είχε δικαστική απόφαση για την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου Richmond Voyager, εξαιτίας σύγκρουσης με ιρανικό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRINN.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επενέβη για να αποτρέψει το Ιράν από την κατάσχεση δύο εμπορικών δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν, ενώ ιρανικό σκάφος πυροβόλησε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που επικαλείται το IRINN από το Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης της επαρχίας Hormozgan του Ιράν, «ένα πετρελαιοφόρο με σημαία Μπαχάμες με την ονομασία Richmond Voyager συγκρούστηκε με ένα ιρανικό πλοίο που μετέφερε επτά μέλη του πληρώματος, τραυματίζοντας σοβαρά πέντε άτομα».

Ως αποτέλεσμα αυτού του ατυχήματος, σημειώνεται, το ιρανικό σκάφος πλημμύρισε. Μετά από αυτή τη σύγκρουση, «το πετρελαιοφόρο Richmond Voyager συνέχισε την πορεία του, ανεξάρτητα από τους διεθνείς ναυτιλιακούς κανόνες και κανονισμούς». Η είδηση αναδημοσιεύτηκε και στο κανάλι των Φρουρών της Επανάστασης στο Telegram. Πάντως, οι ιρανικοί ισχυρισμοί δεν επιβεβαιώνονται από ανεξάρτητη πηγή.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ