Τα δύο… μονοπάτια της Ελλάδας για πρόκριση στο Euro 2024

[taxopress_postterms id="1"]
Μοιραστείτε το:

Η Εθνική ξεκινάει ταξίδι με φόντο τα γήπεδα της Γερμανίας, όπου θα διεξαχθεί το επόμενο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα από 14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου του 2024.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ρίχνεται στη μάχη την Παρασκευή (24/3, 21:45), όταν και θα κάνει πρεμιέρα απέναντι στο Γιβραλτάρ στον Φάρο της Πορτογαλίας. Εφόσον, δεν τα καταφέρει από τον Μαραθώνιο της προκριματικής φάσης θα έχει και δεύτερη ευκαιρία.

Οι δύο τρόποι πρόκρισης της Εθνικής

Η Ελλάδα κληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στον 2ο όμιλο της προκριματικής φάσης και έπεσε στα δύσκολα, αφού για να σφραγίσει εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, αφήνοντας εκτός μία εκ των Γαλλίας και Ολλανδίας, που είναι τα φαβορί του γκρουπ.

Η γαλανόλευκη θα αντιμετωπίσει επίσης την Ιρλανδία και όπως προαναφέραμε και το Γιβραλτάρ. Τα δύσκολα για την Εθνική ξεκινάνε από το καλοκαίρι και μετά, αφού θα αγωνιστεί στη Γαλλία (19/6), ενώ στη συνέχεια στην Ολλανδία (7/9). «Φωτιά» είναι το φινάλε της Ελλάδας, καθώς θα υποδεχθεί «οράνιε» (16/10) και «τρικολόρ» (21/11) στην «OPAP Arena».

Πάντως, ο Ουρουγουανός τεχνικός έδωσε σύνθημα για απευθείας πρόκριση, αναφέροντας: «Τα παιδιά έχουν έρθει με αυτοπεποίθηση γιατί καταφέραμε τον στόχο μας στην προηγούμενη διοργάνωση (σ.σ. το Nations League). Τώρα ξέρουμε ότι είναι δύσκολος ο στόχος μας απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Θέλουμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι πάμε για την απευθείας πρόκριση και όχι για πρόκριση μέσω μπαράζ».

Πηγή: sport-fm.gr

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ