Φωτιά σε hostel στη Νέα Ζηλανδία: Τουλάχιστον 6 νεκροί – Αναφορές για αγνοούμενους

Μοιραστείτε το:

Tουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί αγνοούνται μετά από πυρκαγιά σε hostel, δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το BBC oι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο τετραώροφο κτήριο στο Ουέλινγκτον λίγο μετά τα μεσάνυχτα -τοπική ώρα- μετά από αναφορές ότι το κτήριο είχε πάρει φωτιά.

Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι αρκετοί είναι αυτοί που αγνοούνται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Κατά την άφιξή τους, οι πυροσβέστες βρήκαν το ανώτερο επίπεδο του κτηρίου να φλέγεται. Μέχρι τις 04:00 (τοπική ώρα) τουλάχιστον 20 πυροσβεστικά οχήματα συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Εκτάκτων Αναγκών Nick Pyatt περιέγραψε την πυρκαγιά ως τον «χειρότερο εφιάλτη του Ουέλινγκτον».

Ο Pyatt δήλωσε επίσης ότι το κτήριο περιείχε αμίαντο και κάλεσε τους περίοικους να φορούν μάσκα και να κρατούν κλειστά τα παράθυρά τους για να μην εισπνέουν τον καπνό, ανέφερε η New Zealand Herald.

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός για όλους τους εμπλεκόμενους. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους εκείνων που έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο Pyatt.

Πηγή: BBC news

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ