Νιγηρία: Τουλάχιστον 46 νεκροί μετά από επίθεση σε αγροτικό χωριό

Μοιραστείτε το:

Σαράντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά την επίθεση ένοπλων σε αγροτικό χωριό στη βόρεια-κεντρική Νιγηρία, δήλωσαν αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης.

Η επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη στην κοινότητα Umogidi στην πολιτεία Benue, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ νομάδων κτηνοτρόφων και εγκατεστημένων αγροτών που ανταγωνίζονται για τη γη είναι συχνές στην περιοχή.

«Τα 46 πτώματα εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, επομένως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι μεγαλύτερος», δήλωσε την Παρασκευή ο Πολ Χέμπα, σύμβουλος ασφαλείας του κυβερνήτη της πολιτείας Μπενουέ.

«Στρατιώτες έχουν αποσταλεί στην περιοχή, οπότε η κατάσταση είναι λίγο ήρεμη τώρα», πρόσθεσε.

Το κίνητρο της επίθεσης δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά η Μπενουέ είναι μια από τις πολιτείες που επλήγησαν περισσότερο από συγκρούσεις μεταξύ αγροτών και κτηνοτρόφων, τους οποίους κατηγορούν ότι κατέστρεψαν γεωργική τους γη με τα βοοειδή τους τα οποία βόσκουν.

Ο Bala Ejeh, πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της πόλης Otukpo στο Μπενουέ, είπε ότι οι ένοπλοι επιτέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης όταν οι άνθρωποι θρηνούσαν άλλους τρεις που σκοτώθηκαν μια μέρα νωρίτερα. Ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 46 πτώματα, μεταξύ των οποίων ο γιος του και δύο συγγενείς του.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ