«Εγκληματική αμέλεια»: Τι δηλώνει στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος εγκύου που έχασε το παιδί της γιατί έληγε η εφημερία

Μοιραστείτε το:

Εγκληματική αμέλεια στους υπευθύνους του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αλλά και σε υπευθύνους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου καταλόγισε μέσω του ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της εγκύου που έχασε το παιδί της γιατί έληγε εφημερία. 

«Η γυναίκα έπρεπε να υποβληθεί επειγόντως σε καισαρική και στα δυο νοσοκομεία. Εξαιρώ τους γιατρούς και τη διευθύντρια της ΜΕΘ στο Παπαγεωργίου» τόνισε. 

Όπως ανέφερε ο Χαράλαμπος Αποστολίδης η γυναίκα διακομίστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, με έντονους σπασμούς, πόνους και αιμορραγία στην 39η εβδομάδα κύησής της.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος με βάση τη μήνυση που κατατέθηκε, στη γυναίκα έγινε καρδιοτοκογράφημα στο οποίο μάλιστα οι οδύνες της μήτρας είναι σβησμένες με μαύρη ταινία. 

Έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στην ετοιμόγεννη γυναίκα ωστόσο, όπως υποστηρίζει το ζευγάρι, η γιατρός τους ζήτησε να μεταβούν στο «Παπαγεωργίου» διότι στις 8:00 έληγε η εφημερία. «Και ενώ βλέπουν όλοι τα πρόβλημα διαπιστώνουν αιμορραγία και λένε ότι μας συγχωρείτε η εφημερία μας τελειώνει να φύγετε να πάτε αλλού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν την χειρουργούσαν με καισαρική η οικογένεια θα είχε τρίτο παιδί… Αντί να την οδηγήσουν στο Παπαγεωργίου με ασθενοφόρο για να μην υποστεί μισάωρη καθυστέρηση την φόρτωσαν στο αμάξι του συζύγου της χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και εκεί είχαμε νέες καθυστερήσεις, την έβαλαν σε κλινική COVID, μετά στη γυναικολογική, και στις 10.30 έγινε καισαρική… Το παιδί διασωληνώθηκε, μπαίνει στην ΜΕΘ και δεν σώθηκε παρά τις εργώδεις προσπαθείς των γιατρών και δεν μπορούσε να σωθεί όπως το κατήντησαν» σημείωσε.

«Αν πάει μια επίτοκος στο νοσοκομείο δεν θα τη βάλεις μέσα ακόμα κι αν δεν εφημερεύεις καν;» διερωτήθηκε ο Χαράλαμπος Αποστολίδης.

Δήλωσε δε ότι η γυναίκα υπέστη ρήξη μήτρας και αποκόλληση πλακούντα. «Έπρεπε να υποβληθεί αμέσως σε καισαρική και στα δύο νοσοκομεία… Εξαιρώ τους γιατρούς και τη διευθύντρια της ΜΕΘ του Παπαγεωργίου» ανέφερε.  
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ