Σάμος: Ο Μολδαβός που διασώθηκε πρώτος περιγράφει τη στιγμή που έπεσε το ελικόπτερο – «Ριπή ανέμου μας έφερε τούμπα»

Μοιραστείτε το:

Της Λουίζας Κροντήρη

Τη στιγμή που έπεσε το ελικόπτερο στη θάλασσα και τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία περιέγραψε ο πρώτος Μολδαβός που διασώθηκε στη θάλασσα της Σάμου.

Σύμφωνα με όσα είπε σε ανθρώπους που συνομίλησαν μαζί του στο νοσοκομείο, όταν κατέβηκαν να πάρουν νερό, μια ριπή αέρα χτύπησε το αεροσκάφος και τους έφερε τούμπα.

Ο ίδιος θυμάται ότι με την πρόσκρουση βγήκαν όλοι από το ελικόπτερο, αλλά μετά τους έχασε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους δύο νεκρούς μπορεί ο ένας να πνίγηκε, ενώ ο άλλος έχει χτύπημα στο κεφάλι. Η σύζυγος του επιζώντα είναι στο νησί και βρίσκεται μαζί του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Μολδαβός μηχανικός είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο δεύτερος Μολδαβός.

Η στιγμή που ο Μολδαβός έχει διασωθεί και του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες

Ο Μολδαβός μηχανικός ήταν ο πρώτος που εντοπίστηκε και διασώθηκε από τους άνδρες του Λιμενικού, μετά την πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα. 

Σάμος-Διάσωση

(πηγή φωτό samos.24.gr)

Ο Μολδαβός παρουσίασε έντονα συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ώστε να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια και να ανακάμψει ο οργανισμός του, καθώς και να υποβληθεί στις απαιτούμενες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55 στη θαλάσσια περιοχή του Άγιου Μηνά στην τοποθεσία Πλάκα.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούσαν άνεμοι 6 μποφόρ.

Το πλήρωμα του Ε/Π ήταν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοι και ένας Έλληνας μεταφραστής.

 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ