Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα ανακοινώνονται οι αποφάσεις – Στα αυξημένα test εστιάζει η κυβέρνηση

Μοιραστείτε το:

Συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν δηλώσεις.

Ωστόσο, η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και ουσιαστικά ο πυρετός των διεργασιών αφορά στις αλλαγές στο testing και στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν.

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν

Για παιδαγωγικούς, ψυχολογικούς και υγειονομικούς λόγους, τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό action 24, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «κάθε μέρα χαμένη από τη γνώση και τη μάθηση, είναι μια μέρα χαμένη στη ζωή των παιδιών».

Τα τρία δεδομένα για να ανοίξουν τα σχολεία

Τα τρία δεδομένα που συνηγορούν στη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην «Καθημερινή».

Αρχικά, μέσα στις τάξεις οι μαθητές φορούν απαρέγκλιτα τις μάσκες τους, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται όταν οι μαθητές βγαίνουν για παιχνίδι ή για διασκέδαση με τους φίλους τους. Κατά δεύτερον, όταν τα σχολεία λειτουργούν διά ζώσης γίνονται συστηματικά τεστ στους μαθητές, ενώ τρίτο, ισχύει ειδικό πρωτόκολλο αυστηρών ελέγχων όταν υπάρξει κρούσμα στην τάξη.

«Είναι προτιμότερο τα παιδιά να έρχονται στο σχολείο και να γίνονται έλεγχοι εντός του σχολικού πλαισίου παρά το αντίθετο», παρατηρεί η κ. Κεραμέως.

Να πηγαίνει ο ΕΟΔΥ στα σχολεία

«Για να γίνονται τα rapid test μπορεί να πηγαίνουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία», είπε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στην οποία το μεσημέρι θα συζητηθεί το ζήτημα του ανοίγματος ή μη των σχολείων και σε περίπτωση ανοίγματος, με ποια υγειονομικά πρωτόκολλα θα γίνει αυτό.

Ο κ. Εξαδάκτυλος απέφυγε να απαντήσει αν τάσσεται υπέρ ή κατά της παράτασης στο κλείσιμο των σχολείων, λέγοντας πως θα πρέπει να ακούσει και τις εισηγήσεις των παιδιάτρων προς την Επιτροπή.

Τα ποσοστά εμβολιασμού των μαθητών

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία που δόθηκαν από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τα ποσοστά εμβολιασμού των μαθητών ηλικίας 12-14, με τουλάχιστον μία δόση είναι στο 39,5% και στην ηλικία των 15-17 έχουν φθάσει μέχρι τώρα στο 53,5%.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και
μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ