Παραμονή Πρωτοχρονιάς rapid test: Ουρές έξω από τα διαγνωστικά κέντρα

Μοιραστείτε το:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς rapid test: Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν έξω από το Κέντρο Υγείας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί της παραμονής Πρωτοχρονιάς από πολίτες οι οποίοι θέλησαν να κάνουν rapid test ώστε να διαπιστώσουν εάν νοσούν με κορονοϊό. Πολίτες δήλωσαν στην κάμερα του ΣΚΑΪ, ότι επιθυμούν να νιώθουν ασφαλείς καθώς θα επισκεφτούν συγγενικά τους σπίτια για να γιορτάσουν την αλλαγή του έτους.

Ως επί το πλείστον στην ουρά βρέθηκαν άτομα νεότερης ηλικίας που τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί σε μέρη με συγχρωτισμό, όπως σε κέντρα διασκέδασης. Πολλοί μάλιστα είχαν συμπτώματα ή είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και ήθελαν να δουν αν είναι θετικοί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αναμονή για rapid test στο Κέντρο Υγείας της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έφτανε μέχρι και τα 40 λεπτά.

Να σημειωθεί ότι τα rapid test στις δημόσιες δομές είναι δωρεάν και όπως ανακοίνωσε η Μίνα Γκάγκα την Πέμπτη, σε περίπτωση που εμβολιασμένος βρεθεί θετικός σε rapid test δεν χρειάζεται να κάνει και PCR εκτός κι αν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τον εμβολιασμό του και χρειάζεται το πιστοποιητικό νόσησης.

Όλα αυτά την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί στη χώρα μας. Την Πέμπτη καταγράφηκαν συνολικά 35.580 νέα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της έκρηξης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, την Πρωτοχρονιά, δηλαδή μετά την αλλαγή του έτους τα νυχτερινά μαγαζιά και τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργήσουν μέχρι τις 2:00 ενώ απαγορεύεται η μουσική και επιτρέπονται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ