Στην Μύκονο η υπερπολυτελής «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση [vid]

Μοιραστείτε το:

Στην Μύκονο έχει αγκυροβολήσει την τελευταία εβδομάδα η ”Χριστίνα” του Αριστοτέλη Ωνάση. Η 99 μέτρων μήκους και 11 μέτρων πλάτους θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση όπου φιλοξενήθηκαν σχεδόν όλοι οι επώνυμοι του 20ού αιώνα, από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και την Marilyn Monroe ως τον Frank Sinatra και την Μαρία Κάλλας, έχει δεχτεί εκτεταμένο λίφτινγκ και ενοικιάζεται για κρουαζιέρες προς €850.000 την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το mykonoslive.tv, το θρυλικό γιοτ έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο luxury σκάφος που διατηρεί την αίγλη του παρελθόντος.

Αρχικά το σκάφος ήταν η φρεγάτα Stormont του καναδικού πολεμικού ναυτικού η οποία μάλιστα σε επιχειρήσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ωνάσης αγόρασε την φρεγάτα στην τιμή των 34.000 δολαρίων και μετά ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να την μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ. Όπως επισημαίνεται στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, για τον εαυτό του ο Ωνάσης είχε κρατήσει μια σουίτα τεσσάρων δωματίων, με μπανιέρα από μπλε μάρμαρο Σιένας, απομίμηση λουτρού από μινωικό ανάκτορο. Τους τοίχους κάλυπταν βενετσιάνικοι καθρέπτες. Επίσης υπήρχαν άλλες εννέα σουίτες, που η καθεμιά είχε το όνομα ενός ελληνικού νησιού, όπως για παράδειγμα η «Ιθάκη» όπου έμεναν πάντα οι εκλεκτότεροι καλεσμένοι του Ωνάση.

Η βιβλιοθήκη της θαλαμηγού ήταν γεμάτη με έργα Ελλήνων κλασικών συγγραφέων και τα σκαμπό του “μπαρ του Άρη”, όπως το αποκαλούσαν, ήταν καλυμμένα με δέρμα λευκής φάλαινας, ενώ ο πυθμένας της πισίνας υψωνόταν ως το επίπεδο του καταστρώματος και μετατρεπόταν σε πίστα χορού, διακοσμημένη με ψηφιδωτά που απεικόνιζαν σκηνές από την ελληνική μυθολογία. Η μοντέρνα τεχνολογία αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της θαλαμηγού, με πρωτοποριακά για την εποχή τους συστήματα: ραντάρ, επικοινωνιακά μέσα, κλιματισμό, ηλεκτρονικό έλεγχο της θερμοκρασίας του νερού στην πισίνα και πολλά άλλα.

Σήμερα, 78 χρόνια μετά την ναυπήγησή του, το «Christina O» όπως πλέον είναι το όνομά του, περιλαμβάνεται στην λίστα με τα 50 μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο. Μπορεί να φιλοξενήσει 34 άτομα σε 18 καμπίνες και 42 άτομα πλήρωμα.

Η σουίτα 80 τετραγωνικών όπου ξεκουραζόταν ο Έλληνας κροίσος βρίσκεται στον επάνω όροφο, ενώ η σπειρωτή σκάλα με την επίχρυση κουπαστή την συνδέει με τις 18 καμπίνες που βρίσκονται στον κάτω όροφο. Ξεχωρίζουν το σαλόνι «Μαρία Κάλλας» με το πιάνο και τα πορτραίτα της Ελληνίδας ντίβας της όπερας και η βιβλιοθήκη «Winston Churchill» με πολυτελείς καναπέδες, πολυθρόνες και την προτομή του Άγγλου πολιτικού. Τα πατώματα είναι στρωμένα με μάρμαρο, στους τοίχους βλέπεις αυθεντικά έργα των Renoir, Capuzzo, Warhol.

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, στενός φίλος του Ωνάση, είχε ταξιδέψει με το «Χριστίνα» επτά φορές, ενώ και ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι είχε απολαύσει τις πολυτέλειες του πλωτού παλατιού, με τη χήρα του, Τζάκι, να παντρεύεται αργότερα τον Έλληνα μεγιστάνα. Το σκάφος είχε φιλοξενήσει επίσης τους αστέρες του κινηματογράφου Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον, αφότου είχαν χωρίσει, ενώ ακόμα και η ρομαντική σχέση του Ωνάση με τη Μαρία Κάλλας ξεκίνησε στη θαλαμηγό.

Πιο πρόσφατα, το 2019, το σούπερ μόντελ Χάιντι Κλουμ πραγματοποίησε εκεί τον γάμο της με τον Τομ Κάουλιτς, καθώς και τη γαμήλια δεξίωση.

Με πληροφορίες από ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ και το mykonoslive.tv

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και
μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ