Επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ: Ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα

Μοιραστείτε το:

Επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ: Τρία ακόμη άτομα ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

(Διαβάστε εδώ)

Στο αυτόφωρο ο 30χρονος – Τι ισχυρίζεται

Πρόκειται για έναν 20χρονο, έναν 26χρονο κι έναν 29χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Δεν συνελήφθησαν, ωστόσο, καθώς παρήλθε το αυτόφωρο.

Ήδη, για την υπόθεση συνελήφθη 30χρονος που παραπέμφθηκε, νωρίτερα, να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Διώκεται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, από κοινού και κατά συρροή.

«Δεν ανήκω πουθενά» ήταν η απάντησή του, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στο Δικαστικό Μέγαρο. Δήλωσε ότι παραδόθηκε μόνος του στην Αστυνομία.

Επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ: Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση των οργανωμένων και oπλισμένων νεοναζί, με ρόπαλα και τέιζερ, σε περίπου 25 μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδια στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι. Δύο από τους τέσσερις τραυματίες έλαβαν οι πρώτες βοήθειες, ένας 22χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Και σε αυτή την περίπτωση όπως επισημαίνει η ΕΦΣΥΝ υπήρξαν καταγγελίες για «διακριτική» στάση της αστυνομίας απέναντι στους χρυσαυγίτες, παρά την κατακραυγή των προηγούμενων ημερών για τις αιματηρές φασιστικές επιθέσεις με ορμητήριο το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

ΚΚΕ: Να αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη της

«Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση με αλυσίδες και άλλα δολοφονικά μέσα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, την ώρα που πραγματοποιούσαν μαζική πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής προς τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία για τη συσπείρωση και συμπόρευση με ΚΚΕ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτέθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία. Τραυμάτισαν τέσσερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή. Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι. Η δράση τους πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση, να απομονωθεί ο φασισμός».

Η Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών. Να προστατέψει την ελεύθερη πολιτική δράση, τη δράση του κινήματος από τις επιθέσεις τους. Ο λαός να τους απομονώσει στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και
μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ