Νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα και νεκροί από κορονοϊό – Τετάρτη 24/3/2021

Μοιραστείτε το:

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 3.062 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ σημειώθηκαν 67 θάνατοι και 699 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

«Βόμβες» Παγώνη και Γώγου για τις επόμενες ημέρες

Το τρίτο κύμα αποδεικνύεται εκ τους αποτελέσματος πιο σαρωτικό και πιο καταστροφικό από τα προηγούμενα, με το ένα ρεκόρ να καταρρίπτεται μετά το άλλο. Εδώ και λίγες μέρες, καθημερινά σπάει το ρεκόρ διασωληνωμένων στη χώρα. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με COVID-19 έφτασαν χθες του 5.057, με το ΕΣΥ να οδηγείται στα όρια της κατάρρευσης.

Στις 543 ανήλθαν οι εισαγωγές το περασμένο 24ωρο στη χώρα, με τις 265 να γίνονται στα νοσοκομεία της Αττικής. Την ίδια ώρα οι διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ της Αττικής είναι ελάχιστες, την ώρα που οι διασωληνωμένοι αγγίζουν τους 700.

Δυσάρεστα τα νέα από τους ειδικούς για κρούσματα και διασωληνωμένους το επόμενο διάστημα

Δυστυχώς παρά την προσπάθεια που γίνεται ώστε να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια, φαίνεται πως το διπλό ρεκόρ που σημειώθηκε χτες δεν θα είναι και το τελευταίο με τους ειδικούς να τονίζουν πως τα κρούσματα θα παραμείνουν αυξημένα και τις επόμενες ημέρες, ακόμη ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Δυστυχώς δεν είναι καλές οι προβλέψεις ούτε και για τους διασωληνωμένους με τους ειδικούς να γνωρίζουν πως είναι βέβαιο πως ένα ποσοστό των κρουσμάτων θα καταλήξει το επόμενο διάστημα στις ΜΕΘ.

Προειδοποίηση για περισσότερους από 1.000 διασωληνωμένους

Σημειώνεται πως σε χθεσινή της συνέντευξη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προειδοποίησε πως οι διασωληνωμένοι μπορεί να ξεπεράσουν τους 1.000.

«Μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση» προειδοποίησε, μέσω ΣΚΑΪ.

Η ίδια ζήτησε να γίνει επίταξη κι άλλων ιδιωτικών κλινικών, ενώ διερωτήθηκε: «Τόσα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουμε, δεν μπορούμε να πάρουμε άλλο ένα;».

«Βόμβα» Γώγου: Δεν αποκλείεται να ανέβουν κι άλλο τα κρούσματα – Πότε θα έρθει ύφεση

Η επιδημιολογική επιβάρυνση στο σύστημα είναι μεγάλη και γι’ αυτό το λόγο δε μπορούμε να συζητάμε ακόμα για άνοιγμα δραστηριοτήτων, είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητής εξήγησε πως η διασπορά φαίνεται ότι είναι μεγάλη και είναι δύσκολο να ελεγχθεί τόσο γρήγορα.

«Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα.»

Για την αύξηση των κρουσμάτων ρόλο παίζουν και οι μεταλλάξεις, καθώς όπως είπε ο κ. Γώγος το βρετανικό στέλεχος δείχνει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα. «Ο δείκτης θετικότητας είναι λίγο πάνω από το 1.»

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ