Νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα και νεκροί από κορονοϊό – Παρασκευή 26/2/2021

Μοιραστείτε το:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.790, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 188.201 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 62 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.462 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 371 (71.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.326 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές2 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 270 (ημερήσια μεταβολή -7.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 273 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.439 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γκάγκα για τη διασπορά του κορονοϊού: Έχουμε κουραστεί όλοι, στο 90% καλυμμένες οι ΜΕΘ στην Αττική

«Είμαστε σε μια δύσκολη φάση, γιατί έχουμε κουραστεί όλοι. Έχει περάσει ένας χρόνος και συνεχίζουμε να βλέπουμε κρούσματα αρκετά και αυτό μας αποκαρδιώνει», τόνισε στον ΣΚΑΙ η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα εξέφρασε την ανησυχία της για αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο δεν απέκλεισε ήδη να έχουμε φτάσει στην κορύφωση αυτού του πανδημικού κύματος.

Δεν θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με το πόση παράταση του lockdown απαιτείται για να φτάσουμε σε ένα ασφαλές επιδημιολογικό επίπεδο στην Αττική, λέγοντας ότι πρέπει να το αφήσουμε στην ομάδα που επιβλέπει όλα τα δεδομένα.

Για το νοσοκομείο Σωτηρία, τόνισε ότι νοσηλεύονται με κορονοϊό λίγοι περισσότεροι από 300 ασθενείς εκ των οποίων περίπου οι 80 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σε όλη την Αττική η κάλυψη σε ΜΕΘ είναι γύρω στο 90%.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ