Τραπεζική απάτη: Η Europol εξάρθρωσε κύκλωμα με Έλληνες – Έκλεψαν αμερικανικές τράπεζες [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Στα δίκτυα της Europol έπεσε ένα μεγάλο κύκλωμα, με μέλη κυρίως Έλληνες, οι οποίοι εμπλέκονται σε απάτες και ξέπλυμα χρήματος, καθώς κατάφεραν να αποσπάσουν πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ, από συνολικά 50 τράπεζες στις ΗΠΑ. Η μεγάλη επιχείρηση έγινε με τη συμμετοχή της ισπανικής αστυνομίας και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Ελλάδα, Αυστρία και Δανία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα της Europol, για απάτη με κάρτες πληρωμών. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 105 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 11 έγιναν στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο. Επίσης έγιναν έρευνες σε 88 οικίες. Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι κατασχέθηκαν 87 τραπεζικοί λογαριασμοί , ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, καθώς και 14 πολυτελή οχήματα. Το κύκλωμα χτύπησε τουλάχιστον 50 αμερικανικές τράπεζες, οι οποίες έχασαν πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σπείρα αποτελούνταν από ελληνικής καταγωγής μέλη που δημιουργούσαν εταιρείες-κελύφη (shell companies) στις ΗΠΑ και άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς σε αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο όνομα των συγκεκριμένων εταιρειών. Για να γίνουν πιστευτοί στις τράπεζες μετέφεραν στους αμερικανικούς λογαριασμούς μεγάλα χρηματικά ποσά από διάφορες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το επόμενο τους βήμα ήταν να ζητήσουν τράπεζες της Αμερικής να προχωρήσουν σε μεγάλα δάνεια προς τις συγκεκριμένες εταιρίες και αυτοί στην συνέχεια τα μετέφεραν σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ευρώπη. Η Europol κατάφερε και έστησε στα κεντρικά της γραφεία ένα κέντρο συντονισμού, ώστε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους αστυνομικούς από τις εμπλεκόμενες χώρες και φυσικά έστειλε και αναλυτή στην Ελλάδα. Η έρευνα είχε διάρκεια οκτώ μήνες και η Europol διευκόλυνε την ανταλλαγή πληροφοριών και τον επιχειρησιακό συντονισμό.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ