Καιρός αύριο: Ανοιξιάτικο σκηνικό την Παρασκευή- Μέχρι που θα φτάσει ο υδράργυρος

Μοιραστείτε το:

Υψηλές για την εποχή θα είναι οι θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα για αύριο Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021. Στη Δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες σε αρκετές περιοχές η ορατότητα θα είναι περιορισμένη ενώ αναμένεται κατά τόπους να σχηματιστούν πυκνές ομίχλες.

Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 19. Στην Ήπειρο ο υδράργυρος θα δείξει από 3 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία 2 έως 20 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 21 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, ενώ τις νυκτερινές και πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.

Να σημειωθεί ότι για σήμερα Πέμπτη,  υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικράτησαν τις μεσημεριανές ώρες σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Σπάρτη με 22,4 βαθμούς Κελσίου.

Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε τις επόμενες υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες σε Βόλο (21,8), Άγιους Θεόδωρους Κορινθίας (21,4), Βλυχάδα Αττικής (21,3), Άγιους Πάντες Χανίων, Κάντζα (21,3) και Πατήσια Αθηνών (21,3 βαθμοί).

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ