Καιρός σήμερα: Φόβοι για πλημμύρες σήμερα –

Μοιραστείτε το:

Έντονη κακοκαιρία πλήττει από τα ξημερώματα όλη τη χώρα, ενώ η ΕΜΥ εξέδωσε τη Δευτέρα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχύ μέχρι την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται σήμερα να πλήξουν όλη τη χώρα. Σημειώνεται πως αρκετές περιοχές αναμένεται να δεχτούν μεγάλες ποσότητες νερού. Από το πρωί παρουσιάζονται έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Ήπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία, ενώ τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα σαρώσει και την υπόλοιπη χώρα.

Τι επόμενες ώρες θα πληγούν ανατολικό Αιγαίο, ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ από το μεσημέρι μεγάλες ποσότητες νερού θα δεχθεί και η Αττική. Τα φαινόμενα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών, ενώ από την Πέμπτη έρχονται πολικό ψύχος και χιόνια.

Χιόνια προ των πυλών

Σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις τα χιόνια ενδεχομένως να φτάσουν και στην Αττική το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιανουαρίου. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω και στο μετεωρολογικό δορυφόρο windy.com η θερμοκρασία θα πέσει στους 0 βαθμούς Κελσίου από την Παρασκευή το βράδυ και μετά.

Ο καιρός μεταβάλλεται τις επόμενες ημέρες με την κακοκαιρία που επηρεάζει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να «κατεβαίνει» και στην Ελλάδα όπως αναφέρει και ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο Facebook. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η πτώση της θερμοκρασίας που θα συνοδεύσει αυτή την μεταβολή του καιρού.

Ο μετεωρολόγος έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook πως η επικείμενη κακοκαιρία θα εξελιχθεί σε τρία κύματα: «Το δεύτερο κύμα το περιμένουμε το διάστημα Σάββατο – Δευτέρα με σχηματισμό βαρομετρικού χαμηλού στα νότια τμήματα του Αιγαίου και τα χιόνια αυτή τη φορά να εστιάζονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής χώρας ή πιο γενικά σε περιοχές του ηπειρωτικού κορμού που βρέχονται από το Αιγαίο.

Σε αυτή τη φάση της κακοκαιρίας εκτιμούμε ότι θα ευνοηθεί η Αττική για να δει χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και τα χιόνια να φτάνουν μέχρι και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης. Αν εξελιχθεί αυτό το κύμα σύμφωνα με τα παραπάνω, θα πρέπει ο καιρός στα δυτικά και βόρεια να ανοίξει που σημαίνει ότι τη νύχτα και το πρωί ο υδράργυρος θα πέφτει σε πολύ χαμηλές τιμές (ίσως και κάτω από -10 βαθμούς τοπικά) με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ισχυρός παγετός».

Σάκης Αρναούτογλου: Ξεκίνησε ο τρομολαγνικός οίστρος

Επιφυλακτικός ως προς τον χιονιά εμφανίστηκε ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος εξήγησε πως «σε καμία περίπτωση οι τελευταίες ισχυρές χιονοπτώσεις σε τμήματα της Ισπανίας δεν συνδέονται με τις χιονοπτώσεις που αναμένονται στη χώρα μας κυρίως προς τα τέλη της εβδομάδας! Αλλιώς αυτές θα έπρεπε να περάσουν και μέσω… Ιταλίας το επόμενο τουλάχιστον 24ωρο- 48ωρο».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ