Εμβολιαστικά κέντρα ΠΟΕΔΗΝ: Μετατρέπουν «κρυφά» τα νοσοκομεία σε εμβολιαστικά κέντρα – Διαψεύδει το υπουργείο

Μοιραστείτε το:

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της τα νοσοκομεία πλέον μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα για το γενικό πληθυσμό.

Τονίζεται πως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο: «Τα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο του κορονοϊού στα νοσοκομεία σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν λίγες ημέρες για τον εμβολιασμό μόνο του υγειονομικού προσωπικού». Ο ίδιος γνωστοποιεί πως για τη λειτουργία τους έχει διατεθεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα στο κάθε νοσοκομείο αποδυναμώνοντας από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό άλλες λειτουργίες των νοσοκομείων.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ μάλιστα ήδη από χτες το βράδυ ηλικιωμένοι δέχονται μηνύματα ώστε να εμβολιαστούν σε νοσοκομεία και όχι κέντρα Υγείας. «Τα νοσοκομεία δεν γνωρίζουν τίποτα. Δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε για το προσωπικό, ούτε για την διεύρυνση του ωραρίου», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος κάνοντας λόγο για κρυφό σχεδιασμό με κίνδυνο μάλιστα την διασπορά του ιού μέσα από τα νοσοκομεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ το υπουργείο Υγείας διαψεύδει τις καταγγελίες και αναφέρει πως ο σχεδιασμός με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα θα συνεχιστεί κανονικά όπως έχει ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με το Έθνος ήδη ηλικιωμένοι που από χθες το βράδυ κλείνουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, καλούνται να πάνε σε νοσοκομείο για να κάνουν το εμβόλιο. Στον νέο αιφνιδιαστικό σχεδιασμό του υπουργείου υγείας έχουν ενταχθεί ακόμη και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία όπως είναι το Δρομοκαΐτειο, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει να κλείνονται τα ραντεβού. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο αρμόδιος του υπουργείου Υγείας για τους εμβολιασμούς, Γενικός Γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα των εμβολιασμών προσαρμόζεται ανάλογα με τον αριθμό των εμβολίων που διαθέτει η χώρα, ενώ θα συνεχισθούν οι εμβολιασμοί και στα Κέντρα Υγείας.

Η μεταφορά των εκατομμυρίων εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού από τα Κέντρα υγείας στα νοσοκομεία, αναμένεται να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων τα οποία ούτως ή άλλως παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ