Προσφυγικό Κρήτη: Δηλώσαν Γκιουλενιστές οι Τούρκοι επιβάτες Ιστιοφόρου [vid]

Μοιραστείτε το:

Στον κόλπο του Κουρεμένου Σητείας έφτασε την Κυριακή ιστιοφόρο σκάφος προερχόμενο από περιοχή της Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη και του ekriti.gr, στο σκάφος επιβαίνουν 4 άνδρες καθώς και δύο γυναίκες με τα παιδιά τους.

Κατά δήλωσή τους πρόκειται για Γκιουλενιστές οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία προκειμένου να αποφασιστεί αν θα δοθεί άσυλο στα συγκεκριμένα άτομα. Σημειώνεται ότι το ιστιοφόρο σκάφος οδηγήθηκε στον Κουρεμένο συνοδεία σκαφών του Λιμενικού Σώματος. Σημειώνεται ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε κύμα διώξεων κατά πραγματικών και υποτιθέμενων οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα στον οποίον ο νυν πρόεδρος της Τουρκίας χρεώνει την αποτυχημένη επιχείρηση ανατροπής του.

Διώξεις Γκιουλενιστών στην Τουρκια

Σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή Αθανάσιο Δρούγο, έχουν έρθει στην Ελλάδα πολλοί Γκιουλενιστές τα τελευταία χρόνια. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν, για το οποίο ο Τούρκο Πρόεδρος κατηγορεί τον εξόριστο Γκιούλεν, εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτικοί και πολίτες έχουν φυλακιστεί ή έχουν εξαφανιστεί ακόμη και με την υποψία ότι μπορεί να είναι οπαδοί του Γκιουλέν.

Τελευταίο περιστατικό της ψύχωσης κατά των Γκιουλενιστών ήταν η είδηση της προηγούμενης εβδομάδας όπου η μικρή Κιουμπρά Κουζάν η οποία  πριν από 11 μήνες διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Ο πατέρας της ο Ερτουγρούλ Κουζάν ο οποίος αμέσως μετά την 15η Ιουλίου στα πλαίσια των ερευνών για την δήθεν FETO, προφυλακίστηκε και βρίσκεται στις φυλακές Καντίρα. Η οικογένεια του κοριτσιού επανειλημμένα ζήτησε να μπορέσει να δει ο πατέρας για τελευταία φορά την κόρη του, αλλά μάταια. Η Κιουμπρά βρίσκεται διασωληνωμένη στην εντατική. Αν μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή τον Ιανουάριο θα γίνει 5 χρόνων. Αλλά οι γιατροί λένε πως αυτό δεν είναι δυνατό. Αν η εισαγγελία τις επόμενες μέρες δεν δώσει άδεια, το κορίτσι θα γίνει άγγελος χωρίς να δει τον πατέρα της, για τον λόγο ότι αυτός κατηγορείται ως Γκιουλενιστής 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ