Καιρός: Ο χιονιάς στην Ισπανία θα περάσει και από την Ελλάδα – Πότε θα ντυθεί στα «λευκά»

Μοιραστείτε το:

Η κακοκαιρία που πλήττει σχεδόν ολόκληρη την Ισπανία προκαλώντας απώλειες ανθρώπινων ζωών και τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο είναι πιθανό να επηρεάσει και άλλες χώρες της Ευρώπης μεταξύ αυτών και την Ελλάδα.

Η χώρα μας, σε αντίθεση με την Ισπανία μετρά πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα νότια τμήματα της χώρας μας και ιδιαίτερα στο νησί της Κρήτης. Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στην περιοχή Νεροκούρου Χανίων κατέγραψε 26,8 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο (09/01). Παράλληλα, αυξημένες ήταν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Εκτός όμως από την σκόνη το Σάββατο 9 Ιανουαρίου επικράτησαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες  στη νότια Ελλάδα και ο υδράργυρος στη Σούδα έφτασε τους 24 βαθμούς Κελσίου και του 22 βαθμούς στη Τανάγρα , το Ελληνικό , το Ηράκλειο και την Ελευσίνα .

Δείτε φωτογραφίες

Στη Βόρεια Ελλάδα, αντιθέτως οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές. Στο Ορμένιο και το Σουφλί η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 5 βαθμούς Κελσίου , στη Φλώρινα τους 6 βαθμούς στην Αλεξανδρούπολη τους 8 και στην Ξάνθη τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Η ίδια θερμοκρασιακή κατάσταση θα συνεχιστεί και αύριο Κυριακή, με ελαφρώς ακόμη πιο υψηλές τις θερμοκρασίες στην Κρήτη , όπου τοπικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια από την Πέμπτη

Σχετικά με την πορεία που θα έχει το βαρομετρικό χαμηλό και για το εάν θα επηρεάσει την χώρα μας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε στο Έθνος:

«Από τις 5 Ιανουαρίου έχω αναφερθεί σε πρόβλεψη σχετικά με δύο κύματα που θα έχουμε γύρω στις 15 Ιανουαρίου και γύρω στις 20 του μήνα. Την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα. Το σίγουρο είναι πως το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες και ίσως παρουσιαστεί ακόμα πιο ενισχυμένο. Υπολογίζω πως θα μας απασχολήσει από την Πέμπτη, 14 του μήνα».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ