Κύπρος Τραγωδία: Δεκατετράχρονος σκότωσε τους γονείς του κι αυτοκτόνησε

Μοιραστείτε το:

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, το ζεύγος εντοπίστηκε νεκρό στο κρεβάτι του, όπως επίσης τραυματισμένος εντοπίστηκε στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του και ο δεκατετράχρονος.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο δεκατετράχρονος φέρεται να σκότωσε με όπλο τους γονείς του και στην συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, ενώ ο 18χρονος γιος της οικογένειας, κατάφερε να διαφύγει και μετέβη στους γείτονες, ζητώντας βοήθεια.

Αμέσως, γείτονες έσπευσαν στην οικία του, όπου εντόπισαν τους γονείς του νεκρούς και τον δεκατετράχρονο τραυματισμένο, ενώ αμέσως κάλεσαν την «αστυνομία», μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο. Ο δεκατετράχρονος υπέκυψε στα τραύματα του, κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του στην Υeni Duzen, ο γείτονας ανέφερε, «ήταν γύρω στις τρεις τα ξημερώματα όταν άκουσα τη πόρτα του σπιτιού μου να χτυπά δυνατά. Έτρεξα με τη σύζυγό μου και αντίκρυσα τον Eralp (τον 18χρονο γιό της οικογένειας) να μου λέει: Θείε σώσε με, τρέξε, ο Cinar με πυροβόλησε.

Αμέσως έσπευσα για το σπίτι τους, όπου εντόπισα νεκρούς στο κρεβάτι μέσα σε λίμνη αίματος τον πατέρα και την μητέρα, ενώ ο Cinar καθόταν στο κρεβάτι. Κάλεσα την ίδια ώρα ασθενοφόρο και αστυνομία.  Όταν τον βρήκα, ήταν γεμάτος αίματα και καθόταν στο κρεβάτι. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, τον μεταφέραμε στο φορείο και συνειδητοποίησα ότι πυροβολήθηκε επίσης».

Η «αστυνομία» σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Υeni Duzen βρήκε δύο άδειες κασέτες στο σπίτι, το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε λήφθηκε ως τεκμήριο. Φέρεται να ανήκε στον πατέρα του που ήταν εν αποστρατεία αξιωματικός του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα.
Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της γράφει ότι νεκροί είναι ο Ιμπραχίμ Τσιομπάνογλου, 52 ετών και η 48χρονη Μπενγκιού Τσιομπάνογλου

Υπό την επίδραση βιντεοπαιχνιδιού Playstation

Πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο 14χρονος φέρεται να τελούσε υπό την επίδραση ενός βιντεοπαιχνιδιού Playstation. Ο Τσινάρ Τσιομπάνογλου έπαιζε πολλές ώρες Playstation και πιο πολύ συγκεκριμένο παιχνίδι και είχε μαλώσει γι’ αυτό το λόγο με τον μεγαλύτερο αδερφό του, εναντίον του οποίου φαίνεται να κινήθηκε κρατώντας μαχαίρι χθες το μεσημέρι.
Το συγκεκριμένο παιχνίδια, γράφει η “Κίπρις Ποστασί”, περιέχει σκληρή βία και γι’ αυτό το περιεχόμενό του δεν θεωρείται κατάλληλο για παιδιά.

Μία συνθήκες που εντοπίζεται συχνά στον πατροκτόνο ή στο μητροκτόνο έφηβο

Σοβαρή αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας και διαταραχές συμπεριφοράς του παιδιού ή του εφήβου. Το παιδί έχει άρση αναστολών, απουσία ενοχών και νοητική διαύγεια για την πράξη του. Σε αυτή μάλιστα την περίπτωση, το παιδί ή ο έφηβος μπορεί να επιτελεί την εγκληματική του πράξη με συνεργούς. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να υποκινείται από κάποιον πολύ κοντινό του (φίλο ή φίλη).

Η ανάγκη του εφήβου να ανήκει στην «παρέα» του μπορεί, σε περίπτωση όπου η παρέα εκφράζει παραβατικές συμπεριφορές, να τον οδηγήσει σε ακραία συμπεριφορά, την οποία δε θα ακολουθούσε εάν βρίσκονταν υπό οικογενειακή καθοδήγηση και επιτήρηση.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα όπλο το οποίος είναι γεμάτο εντός του σπιτιού, έναν πατέρα στρατιωτικό και μια έλλειψη προσοχής από τους γονείς με αποτέλεσμα να μπορεί να παίζει ηλεκτρονικό παιχνίδι που περιέχει σκληρή βία και γι’ αυτό το περιεχόμενό του δεν θεωρείται κατάλληλο για παιδιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ