Lockdown Πρωτοχρονιά: Αυτό είναι το σχέδιο για μερική άρση τον Ιανουάριο – Τι θα γίνει με την εστίαση [vids]

Μοιραστείτε το:

Σε μερική άρση του lockdown στην αγορά από τον Ιανουάριο του 2021 προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του  Star. Το πρώτο βήμα αναμένεται να γίνει με το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2020, όπως είναι ο στόχος του υπουργείου Παιδείας, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις.

Στη συνέχεια, στις 11 ή στις 18 Ιανουαρίου 2020, αναμένεται να ανοίξει μερικώς η αγορά, καθώς οι καταναλωτές θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα για να κάνουν τις αγορές τους. Μάλιστα θα γίνει προσπάθεια αυτό να συμβεί στις 11 Ιανουαρίου 2020, ημέρα που ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις. Πώς θα γίνονται οι αγορές; Θα κλείνουμε ραντεβού, θα μπαίνουμε στο κατάστημα, θα δοκιμάζουμε και θα πληρώνουμε.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star, στις 20 Ιανουαρίου 2020 αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τις μετακινήσεις εκτός νομού, καθώς στην κυβέρνηση θέλουν να υπάρχει δυο εβδομάδες περιθώριο από το άνοιγμα των σχολείων ώστε να δουν τα αποτελέσματα.

Για την εστίαση, τη διασκέδαση και τη ψυχαγωγία, δηλαδή καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια αλλά και τα θεάματα όπως τα θέατρα και τα σινεμά, οι πληροφορίες λένε πως πάνε από το τέλος Φεβρουαρίου και μετά.  Και αυτό γιατί να ανοίξουν θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων κάτι που δεν πρόκειται να έχει συμβεί μέχρι το Μάρτιο τουλάχιστον.

Πώς λειτουργεί η αγορά Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και θα πάμε σε αυτά, στέλνοντας sms στο 13033, με τον κωδικό 2. Μέχρι τις 8 το βράδυ επίσης θα μπορούμε να παραλάβουμε τις click away αγορές από όλα τα καταστήματα.

Για τα κομμωτήρια το ωράριο θα είναι 7 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ και θα στείλουμε κωδικό 2 στο 13033. Όσον αφορά τη μετακίνηση για ρεβεγιόν θα γίνει με τον κωδικό 6 και για την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο στο τραπέζι θα καθίσουν δύο το πολύ οικογένειες έως 9 άτομα συνολικά και μάλιστα οι ίδιες που έφαγαν μαζί και τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ