Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς 2021: Απαγόρευση κυκλοφορίας, κλειστοί δρόμοι και SMS στο 13033 [vid]

Μοιραστείτε το:

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που θα γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά και την παραμονή έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Θοδωρής Χρονόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως είναι απαραίτητη η αποστολή μηνύματος τόσο κατά την άφιξή μας σε ρεβεγιόν όσο και κατά την επιστροφή.

Ο κ. Χρονόπουλος μάλιστα ανέφερε πως «ενδεχομένως να υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ, αν χρειαστεί για λόγους καθολικού ελέγχου» και υπενθύμισε ότι οι λόγοι μετακίνησης είναι συγκεκριμένοι από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 για θέματα εργασίας και σοβαρού προβλήματος υγείας.

Όπως ανέφερε η αστυνομία θα εντείνει του ελέγχους σε κεντρικούς άξονες, σε πλατείες και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο και ανήμερα.

Πότε η αστυνομία μπορεί να μπει μέσα στα σπίτια

Σημειώνεται πως η αστυνομία μπορεί να επέμβει σε σπίτι μόνο μετά από σχετική καταγγελία, ενώ αν δεν υπάρχει εντολή δικαστικού λειτουργού απαγορεύεται να περάσει το κατώφλι της οικίας. Αυτό επιβεβαίωσε και ο κ. Χρονόπουλος και επανέλαβε ότι η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να μπει σε σπίτι μόνο με παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ υπενθύμισε ότι έγιναν πάνω από 10 συλλήψεις τα Χριστούγεννα από καταγγελίες για πάρτι σε σπίτια.

Όπως είπε οι πολίτες και οι καταστηματάρχες τηρούν στη συντριπτική πλειονότητά τους τα μέτρα χαρακτηρίζοντας περιορισμένες τις 70-80 παραβιάσεις σε σύνολο 190.000 ελέγχων. Εξάλλου ανέφερε πως επρόκειτο για παραβάσεις που αφορούσαν τυχερά παιχνίδια αλλά και click away.

Το 2021 έρχεται με μέτρα και SMS

Η αλλαγή του χρόνου θα γίνει όπως ακριβώς γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00, με SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 για τη μετακίνηση προς και από το ρεβεγιόν, και με σύσταση για έως 9 άτομα από δύο οικογένειες στο εορταστικό τραπέζι.

Ειδικότερα, για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα ισχύουν αυστηροί περιορισμοί όπως και τα Χριστούγεννα ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός στα σπίτια. Έτσι, δεν θα επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύσει κανονικά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να κάνουν τις αγορές τους με τη μέθοδο του click away καθώς το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή, ενώ και οι πιστοί θα βρεθούν στις εκκλησίες κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα και με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και 50 ατόμων για τους μητροπολιτικούς ναούς.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκτός νομού την Πρωτοχρονιά

Για τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η μετάβαση σε άλλο νομό, όμως προβλέπονται 6 συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Οι 6 εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού είναι οι εξής:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας -Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) -Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους -Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή)

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ