Πάτρα ΔΕΗ: Διαμαρτυρία με φέρετρο για το θάνατο υπαλλήλου της ΑΔΜΗΕ [vid]

Μοιραστείτε το:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της ΔΕΗ στην Πάτρα πραγματοποίησε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε με αφορμή το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε την Τρίτη όταν ενός υπάλληλος του ΑΔΜΗΕ έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στον υποσταθμό της Ζακύνθου.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά την ολοκλήρωση των εργασιών στα δίκτυα υψηλής τάσης. Σημειώνεται πως οι συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους, εκτός από το πανό που ανάρτησαν στην είσοδο του κτηρίου και τα συνθήματα που φώναξαν, μετέφεραν και ένα φέρετρο. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να αναδείξουν τις ευθύνες, όπως ανέφεραν, της επιχείρησης σε σχέση με τα μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Αυτό εξάλλου ήταν και το κεντρικό σύνθημα της σημερινής τους κινητοποίησης.

Πως έγινε το εργατικό δυστύχημα

Το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό πως ένας 38χρονος υπάλληλος του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) ο οποίος πραγματοποιούσε συντήρηση στα δίκτυα υψηλής τάσης που φθάνουν στο νησί έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης στον υποσταθμό του Αργασίου. Ο άτυχος άνδρας, είχε μεταβεί στο νησί ως μέλος κλιμακίου του ΑΔΜΗΕ, το οποίο κάνει συντηρήσεις και διορθώνει βλάβες σε διάφορα σημεία.

Ο άνδρας εντοπίστηκε από συναδέλφους του, ενώ λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Εκεί οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν και απλα διαπίστωσαν τον θάνατό του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης και έπεσε νεκρός.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Κάλεσε επίσης τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ να διερευνήσει τα αίτια και υπογράμμισε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο ΑΔΜΗΕ θα σταθούν δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου τεχνικού της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ