Μητροπολίτης Κυθήρων: Αδιανόητη δήλωση για το εμβόλιο – Παρασκευάζεται με το προϊόν των εκτρώσεων [vid]

Μοιραστείτε το:

Την ώρα που δεκάδες ασθενείς με κορονοϊό χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στη χώρας και η Εκκλησία πληρώνει το δικό της τίμημα την εποχή της πανδημίας, κάποιοι φαίνεται να αρνούνται να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ ο οποίος έκανε γνωστές τις προσωπικές απόψεις του για το εμβόλιο.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων, μετά τον εσπερινό, διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις για το εμβόλιο λέγοντας συγκεκριμένα: «Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου, έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: “έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων”. Αυτό όμως είναι μεγάλος λάθος και βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο».

Η απαράδεκτη δήλωση του Μητροπολίτη ήρθε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του Μητροπολίτη Ιερόθεου.

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ

Εκοιμήθη σε ηλικία 61 ετών ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, ο οποίος στις αρχές του Δεκεμβρίου είχε διαγνωστεί με κορονοϊό. Ο Μητροπολίτης αρχικά νοσηλεύτηκε 424 Γ.Σ.Ν.Ε. Ωστόσο η κατάστασή του επιδεινώθηκε και στις 20 Δεκεμβρίου διασωληνώθηκε. Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι έχασε τελικά τη μάχη από επιπλοκές της Covid-19.


Ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας και φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική όπου αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια φοίτησε στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας και έλαβε το πτυχίο του το 1987. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987. Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος- Ιεροκήρυκας και Ιερατικός Προϊστάμενος στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων.

Υπηρέτησε παράλληλα Διευθυντής Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπεύθυνος Πρωτοκόλλου στην Ιερά Σύνοδο και το 1990 ως Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο.Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς. Χειροτονήθηκε επίσκοπος στις 5 Οκτωβρίου 1996. Με μέριμνά του αναδείχθηκαν και αγιοκατατάχθηκαν πολλοί τοπικοί άγιοι της Μητροπόλεως Καστοριάς.

Η Μητρόπολη Καστορίας επί αρχιερατείας του οργανώθηκε και αναπτύσσει φιλανθρωπική και πνευματική δράση με πολλές πτυχές όπως λειτουργία Γηροκομείου “Λαζάρου και Αθηνάς Λ. Ρίζου”, Τράπεζα Αίματος, Τράπεζα Αγάπης (τροφίμων), Ταμείο Υποτροφιών, Υπηρεσία Συμπαράστασης Ανέργων, Α.Μ.Ε.Α., Οικογένειας, Ασθενών, Σύνδεσμος Αγάπης Κυριών, συντονιστικό όργανο της φιλανθρωπικής κίνησης των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες από τις επιπλοκές του κορονοϊού εκοιμήθη, σε ηλικία 88 ετών, ο πρ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος. Ο κατά κόσμον Θεόδωρος Μιχαλόπουλος νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων εδώ και περίπου μια εβδομάδα, όμως η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση καθώς υπέστη πνευμονικό οίδημα με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαίο το τεστ για covid-19, το οποίο βγήκε θετικό. Η κατάστασή του πολύ γρήγορα επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να καταλήξει το πρωί της Δευτέρας. Ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ