Νοσοκομείο Σωτηρία Εμβολιασμός: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν υπέρ Υπουργών

[taxopress_postterms id="1"]
Μοιραστείτε το:

Μία έκπληξη περίμενε το πρωί τους υγειονομικούς που πήγαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ραντεβού, για να εμβολιαστούν. Τους εμπόδιζαν ακόμα και να παρκάρουν, διότι ακόμα και οι θέσεις του πάρκινγκ είχαν κρατηθεί για τους υπουργούς κκ Κουμουτσάκο και Μηταράκη και τους στρατιωτικούς.

Το εξοργιστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η εντολή προήλθε από υψηλά ιστάμενο πρόσωπο, και παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός για τους γιατρούς ήταν προγραμματισμένος.

EUROKINISSI

Έτσι τα 90 εμβόλια που προορίζονταν για το προσωπικό του νοσοκομείου δεν έγιναν, με απόφαση του διευθυντή της Γ΄ Παθολογικής. Σύμφωνα με πληροφορίες και όλες τις ενδείξεις ο διευθυντής Γ΄ Παθολογικής, μαζί με τους υπουργούς και τους στρατιωτικούς πέρασε και μερικούς δικούς του γιατρούς, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι υπεύθυνη για τις λίστες ήταν η γυναίκα του. Έτσι ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα ραντεβού των υγειονομικών.

Αίσθηση αδικίας και αχαριστίας προκάλεσε κι η καταγγελία του Γενικού Γραμματέα, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Πάνου Παπανικολάου, ο οποίος, με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών.

Σύμφωνα με τον κ Παπανικολάου :«Σήμερα 29/12 στο “Σωτηρία” -υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο- με άνωθεν εντολή ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι».

Απάντηση του κ Στέλιου Πέτσα

Η ονομαστική λίστα με τους 45 κυβερνητικούς αξιωματούχους που επιτελούν «κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης» και θα εμβολιαζόντουσαν πρώτοι κατά της νόσου Covid-19, όπως είχε ανακοινωθεί, φαίνεται ότι αναβαθμίστηκε σε «126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Αυτή η παραδοχή έγινε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας για ακύρωση προγραμματισμένου εμβολιασμού υγειονομικών για να εμβολιαστούν στη θέση τους υπουργοί και υφυπουργοί στο Νοσοκομεία «Σωτηρία».

Tην ίδια στιγμή οι υγειονομικοί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα τους, Διαμαρτυρία υγειονομικών στον «Ευαγγελισμό» την ώρα που πραγματοποιούνταν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Μεταξύ των άλλων ανέφεραν:

EUROKINISSI

«Έχουμε συναδέλφους που εδώ και εβδομάδες προσπαθούν να αναρρώσουν από τις επιπλοκές της νόσου. Συναδέλφους, με χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, που αναγκάστηκαν λόγω της έλλειψης προσωπικού να παραμείνουν στη θέση τους για να μην καταρρεύσει η λειτουργία των νοσοκομείων, εκθέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους.

Τις τελευταίες μόνο μέρες μετράμε πάνω από 30 συναδέλφους θετικούς στον ιό, ενώ εκκρεμούν απαντήσεις σε σχεδόν 150 δείγματα ακόμη. Άγνωστος είναι ο αριθμός των συναδέλφων που είναι ήδη σε καραντίνα. Παρά τις προειδοποιήσεις μας, δεν υπήρξε σχέδιο εφεδρειών του προσωπικού με αποτέλεσμα να κλείνουν προσωρινά κλινικές (σήμερα, χειρουργικό τμήμα), ενώ ακόμη κι η λειτουργία της κλινικής covid τίθεται εν αμφιβόλω».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ