Κάλυμνος κρούσματα κορονοϊός: Διασπορά με 28 θετικά κρούσματα μετά από αρραβώνα

Μοιραστείτε το:

Σε συναγερμό βρίσκεται το νησί της Καλύμνου από τα Χριστούγεννα έως και σήμερα, μετά την καταγραφή 28 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, με ήπια συμπτώματα. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Διακομιχάλης στο skyrodos.gr, η διασπορά του κορονοϊού είναι αρκετά μεγάλη για την περιοχή και όλα τα περιστατικά καταγράφηκαν μέσα σε τρεις ημέρες. Μάλιστα, ο ίδιος παραδέχθηκε πως η έξαρση του ιού σημειώθηκε κατόπιν αρραβώνα, στη διάρκεια του οποίου δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα.

Οι τέσσερις πυρήνες, ήτοι οι τέσσερις οικογένειες που παρευρέθηκαν, έχουν εντοπιστεί και έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. «Οι δείκτες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικοί» υπογραμμίζει ο κος Διακομιχάλης, επισημαίνοντας παράλληλα πως πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις με σκοπό την έγκαιρη και ασφαλέστερη αντιμετώπιση της κατάστασης. Παράλληλα τόνισε πως βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα για τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

«Οι δύο πυρήνες προέρχονται από οικογένειες του αραββώνα που παρενέβησαν τα πρωτόκολλα και αιφνιδίασαν τους πάντες. Δεν είναι εύκολο να διαχειρισθείς αυτή την κατάσταση, γιατί π.χ. σε μία έκταση από το λιμάνι μέχρι το χωριό, η δόμηση είναι ιδιαίτερα πυκνή και τα πράγματα δυσκολεύουν», σχολιάζει για το περιστατικό ο Δήμαρχος του νησιού.

Επιπλέον, συμπλήρωσε εξηγώντας πως αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα από τα rapid tests που θα διενεργηθούν σήμερα, Τρίτη 29/12, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί, αλλά και την περαιτέρω ιχνηλάτηση. Το μεσημέρι της Τρίτης, επιπροσθέτως, θα διενεργηθεί νέα σύσκεψη παρουσία και του Επάρχου, και θα ενημερωθούν κατάλληλα οι πέντε επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ο κορονοϊός είναι ένας αόρατος εχθρός και γι΄αυτό δεν εφησυχάζουμε. Είναι κρίσιμο το θέμα, δεν είναι απλό. Είναι θετικό ότι εντοπίσαμε τους πυρήνες και δεν είναι “ορφανά” τα κρούσματα, γιατί η διασπορά θα ήταν τρομακτική και σε καμία περίπτωση δε θα ήταν ελεγχόμενη. Δε χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε και εφησυχασμός. Είμαστε σε ύψιστη ετοιμότητα, από σύσκεψη σε σύσκεψη καθημερινά για να εξετάζουμε τα νέα δεδομένα ημερησίως, το παρακολουθούμε με σοβαρότητα και στοχευμένες κινήσεις», κατέληξε ο κος Διακομιχάλης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ