British Airways: Αναγκαστική προσγείωση στη Ζυρίχη για πτήση που εκτελούσε το Λονδίνο – Αθήνα

Μοιραστείτε το:

Αναγκαστική προσγείωση στη Ζυρίχη πραγματοποίησε πτήση της British Airways που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο – Αθήνα. Η απόφαση ελήφθη όταν ένας από τους πιλότους λιποθύμησε στο πιλοτήριο του A320 Airbus.

Τι συνέβη

Περίπου 3,5 ώρες μετά την έναρξη της πτήσης, στις 26 Δεκεμβρίου, ο βοηθός πιλότου διαμαρτυρήθηκε, αναγκάζοντας τον πιλότο να γυρίσει το αεροπλάνο με προορισμό το Χίθροου. Ωστόσο, όταν λιποθύμησε, έγινε αναγκαστική προσγείωση στη Ζυρίχη για πέντε ώρες, πριν η πτήση συνεχίσει για την Αθήνα.

Σύμφωνα με την Daily Mail οι επιβάτες έφτασαν εννέα ώρες μετά στο «Ελ. Βενιζέλος». Ο άρρωστος πιλότος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, απ’ όπου πήρε εξιτήριο μετά από ένα τσεκ απ.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν το αεροπλάνο περνούσε πάνω από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, κι ενώ χρειαζόταν μία ώρα για την Αθήνα, όταν ο βοηθός πιλότου διαμαρτυρήθηκε για αδιαθεσία.

Ο πιλότος, αντί να συνεχίσει για την Αθήνα, αποφάσισε να επιστρέψει στο Χίθροου, 2,5 ώρες μακριά. Πηγή της British δήλωσε στην Daily Mail ότι ο πιλότος θεώρησε ότι η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Πάντως, δεν υπάρχει ζήτημα κορονοϊού ούτε ζήτημα τοξικών ουσιών στο πιλοτήριο, που θεωρείται σύνηθες για ξαφνική αδιαθεσία των πιλότων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία της αδιαθεσίας του πιλότου, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

Λίγα λόγια για την British Airways

Η British Airways (Βρετανικές Αερογραμμές) είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, με περισσότερες υπερατλαντικές πτήσεις από την Ευρώπη από κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία.

Οι κύριες βάσεις της είναι τα αεροδρόμια του Λονδίνου Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου και Διεθνές Αεροδρόμιο Γκάτγουικ. Δευτερεύουσες βάσεις της εταιρείας είναι περιφερειακά αεροδρόμια όπως αυτό της Γλασκώβης και του Μάντσεστερ, απ’ όπου εκτελούνται πολλές υπερατλαντικές πτήσεις.

Η εταιρεία ξεκίνησε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις 25 Αυγούστου 1919, η προκάτοχός της Aircraft Transport & Travel (AT & T), εγκαινίασε την πρώτη προγραμματισμένη καθημερινή πτήση στην ιστορία, μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού. Στις 31 Μαρτίου 1924, τέσσερις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες, η Instone, η Handley Page, η Daimler Airways (απόγονος της AT & T) και η British Air Marine Navigation, συγχωνεύθηκαν για να δημιουργήσουν την Imperial Airways, η οποία ανέπτυξε τα δρομολόγια προς τις (τότε) αποικίες, την Αυστραλία και την Αφρική.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ