Χριστούγεννα κορονοϊός Σίδνεϊ: Πανδημία και βροχερός καιρός κράτησαν τον κόσμο μακριά από την παραλία Μποντάι

Μοιραστείτε το:

Διαφορετικά είναι τα φετινά Χριστούγεννα και στην πόλη του Σίδνεϊ, με τον κορονοϊό και τον βροχερό καιρό να μην επιτρέπουν τον κόσμο να προσεγγίσει το πιο παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο προορισμό της Αυστραλίας. Ο λόγος για την δημοφιλή παραλία Μποντάι Μπιτς, που κάθε χρόνο αποτελεί θέρετρο για χιλιάδες ανθρώπους, τόσο κατοίκους της Αυστραλίας, όσο και τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Οι κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, ανέμεναν ότι θα είχαν τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν τη διάσημη παραλία σχεδόν μόνοι, χωρίς ξένους επισκέπτες, δεδομένου του ότι τα εξωτερικά σύνορα της Αυστραλίας παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας, αλλά και οι εγχώριες μετακινήσεις είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, μέτρο που εντάσσεται στο σχέδιο για την μείωση της διασποράς της covid.

Ωστόσο, τόσο ο βροχερός καιρός όσο και η πρόσφατη έξαρση του νέου κορονοϊού στα βόρεια, παραθαλάσσια προάστια της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας -που έθεσε πάνω από 250.000 ανθρώπους σε lockdown για σχεδόν μία εβδομάδα- δεν τους ”έκαναν το χατίρι” και κράτησαν τον αριθμό των επισκεπτών σε χαμηλά επίπεδα.

Σημειώνεται πως, ως το μεσημέρι (τοπική ώρα), μόλις περίπου 100 άνθρωποι κολυμπούσαν, έκαναν σερφ και έβγαζαν φωτογραφίες μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχουν στήσει οι ναυαγοσώστες, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί παρά το λιγοστό κόσμο.

«Πρέπει να ζούμε το τώρα», σημειώνει ο Σέλιο Αγκοστίνιο, κάτοικος της περιοχής. «Να φέρουμε λίγη χαρά στην όλη κατάσταση, λίγο φως, λίγη ελπίδα, λίγη τρέλα και αυτό είναι όλο. Αυτό είναι το Μποντάι, αυτό είναι τα Χριστούγεννα», καταλήγει στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας.

Με έγκαιρα και αυστηρά μέτρα, η Αυστραλία τα έχει ως τώρα καταφέρει καλύτερα από τα περισσότερα άλλα ανεπτυγμένα κράτη στην αντιμετώπιση της COVID-19, με τα κρούσματα να είναι λίγο λιγότερα από 28.300 και 908 θανάτους. Σήμερα, εκτιμάται ότι τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι 156.

«Είμαστε ευγνώμονες φέτος για τα Χριστούγεννά μάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον σε τηλεοπτικό μήνυμά του για τις γιορτές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ