Κορονοϊός: Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν εμφανίζει πλέον συμπτώματα Covid-19

Μοιραστείτε το:

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν παρουσιάζει πλέον συμπτώματα του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Ελιζέ την Πέμπτη.

Ο κ. Μακρόν μπορεί πλέον να βγει από την καραντίνα, αφού τέθηκε σε απομόνωση για επτά ημέρες στην επίσημη προεδρική κατοικία στη Λα Λαντέρν, κοντά στις Βερσαλλίες, σύμφωνα με την προεδρία της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19 στις 17 Δεκεμβρίου, γεγονός που οδήγησε σε μια προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών του σε όλη την Ευρώπη ύστερα από πολυάριθμες, πρόσφατες συναντήσεις του με ηγέτες της Ε.Ε.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Μακρόν παρουσίαζε βήχα, υψηλό πυρετό και μεγάλη κόπωση. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι παρόλο που δουλεύει με πιο αργούς ρυθμούς καθώς αναρρώνει, θα συνεχίσει να ασχολείται με τα ζητήματα προτεραιότητας της Γαλλίας, όπως η ανταπόκριση της χώρας στην πανδημία και το Brexit.

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε καλέσει τους πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο υγείας, ο περιορισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να λήξει μετά από επτά ημέρες.

Ο Πρόεδρος Μακρόν αναμένεται να απευθύνει μήνυμα προς τους Γάλλους πολίτες εν όψει των Χριστουγέννων όπου θα υπενθυμίζει τη σημασία της αποφυγής των κοινωνικών επαφών, τη χρήση της μάσκας, του καλού αερισμού των κλειστών χώρων και του τακτικού πλυσίματος των χεριών για να περιοριστεί αυτή η πανδημία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ