Φώφη Γεννηματά για ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το:

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η φθορά της κυβέρνησης Σύντομα θα αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις και στο ερώτημα για το ενδεχόμενο ενός κοινού μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης και στην οικονομία αλλά και την καθημερινότητα πολλές φορές με κόστος και την υγεία και τη ζωή των πολιτών.

Εμείς έχουμε χαράξει ένα δρόμο αυτόνομο, έχουμε πάρει μία θέση απέναντι σε λαϊκισμούς δεν μπορούμε να συζητήσουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες με το ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία να αυξηθεί η δύναμή του κινήματος αλλαγής.

Όπως είπα πριν είναι φανερό ότι υπάρχει έλλειμμα σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση εμείς προσπαθούμε να καλύψουμε αυτό το έλλειμμα. Είναι πολλές φορές μέχρι σήμερα που δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει το σωσίβιο στην κυβέρνηση με τις επιλογές του.  Το να χέρι νίβει το άλλο, θα λεγα. Εμείς είμαστε εδώ για να βάλουμε φραγμό φρένο στην συντηρητική πολιτική που εφαρμόζει τον καιρό της πανδημίας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που κάθε μέρα που περνάει δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς που η Ελλάδα γνώρισε στο παρελθόν και δυστυχώς γνωρίζει κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η Δεξιά που ήταν και παραμένει ο βασικός πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος στο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ σήμερα του κινήματος αλλαγής δηλαδή της προοδευτικής παράταξης.»

Προσπαθεί να αποτρέψει την δορυφοροποίηση

Να θυμίσουμε ότι η κ. Γεννηματά μιλώντας την Πέμπτη στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός της, είπε πως στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια υπονόμευσή της και την επιχείρηση «δορυφοροποίησης» του Κινήματος Αλλαγής.

«Είναι πολλοί οι κύκλοι που πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανό τον σημερινό δικομματισμό και μέσα σε αυτόν να εντάξουν ως δορυφόρο ή συμπλήρωμα το Κίνημα Αλλαγής. Δεν θέλουν τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Ιδιαίτερα ενοχλείται το σύστημα εξουσίας του Μαξίμου. Ακριβώς γιατί θέλουν να προεξοφλήσουν μελλοντικά εκλογικά σενάρια. Όσα κέντρα και παράκεντρα μεθοδεύουν ένα Κίνημα Αλλαγής ελεγχόμενο, χειραγωγούμενο ή διαρκώς χειμαζόμενο από εσωστρέφεια, ματαιοπονούν. Δεν θα βρουν σωσίβιο σωτηρίας στο δικό μας χώρο» Και όλα αυτά ένα χρόνο πριν τις εσωκομματικές εκλογές με την κατάθεση υποψηφιοτήτων για αλλαγή ηγεσίας να έχει ξεκινήσει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ