Νοσοκομείο Νάουσας: Αυτή είναι η νοσηλεύτρια, ετών 37, που πέθανε εκτός ΜΕΘ

Μοιραστείτε το:

Η επικουρική τεχνολόγος ακτινολογικού στο νοσοκομείο της Νάουσας, έπεσε πάνω στο καθήκον είναι ένας ακόμα άνθρωπος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που πέθανε πάνω στο καθήκον της. Ήταν μόλις 37 ετών. Και πέθανε διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ. Γιατί δεν βρέθηκε κρεβάτι ΜΕΘ.

Επαναλαμβάνουμε: Αρκετές ζωές πλέον φέυγουν χωρίς να δώσουν ολοκληρωμένη μάχη. Ή δίνοντας άδοξη μάχη, διότι όταν δεν υπάρχει το απαραίτητο περιβάλλον που προβλέπεται για τη νοσηλεία τέτοιων περιστατικών, η ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης πέφτει κατακόρυφα.

Οι διασωληνώσεις ασθενών Covid-19 εκτός ΜΕΘ, λόγω έλλειψης πληθαίνουν. Όμως λίγα θα καταφέρουν να ζήσουν. Η πιθανότητα επιβίωσης ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ μειώνεται μειώνεται έως και 90%, δηλώνουν οι γιατροί.

Ο θάνατος της  37χρονης ακτινολόγου του νοσοκομείου της Νάουσας δεν αναφέρθηκε ιδιαίτερα όπως και εκατοντάδες άλλοι παρόμοιοι θάνατοι. Το παρόν δεν αφορά την ενημέρωση, διότι η αλήθεια που προσφέρει είναι οδυνηρή. Η ενημέρωση ασχολείται με το μέλλον και με υποθέσεις εργασίας. «Πως θα κάνουμε το εμβόλιο», πως διεξάγεται «Ο πόλεμος των εμβολίων» και ποιο «Το κυβερνητικό σχέδιο για την ανοσιολογική θωράκιση της χώρας», «Η ζωή μας μετά το εμβόλιο», κ.λπ. κ.λπ.

Η ακτινολόγος είχε καταγωγή από την Έδεσσα και εργαζόταν ως επικουρική βοηθός ακτινολόγου στο νοσοκομείο της Νάουσας. Όταν μολύνθηκε από κορονοϊό νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Έδεσσας, όμως, στις 27 Νοεμβρίου, ζήτησε τη διακομιδή της στη Νάουσα, στην απλή κλινική Covid.

Το πρωί της Παρασκευής, η υγεία της επιδεινώθηκε, διασωληνώθηκε, αλλά επειδή δεν υπάρχει ΜΕΘ στο νοσοκομείο Νάουσας, άρχισε προσπάθεια να βρεθεί κρεβάτι αλλού. Τελικά βρέθηκε κλίνη στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, όμως η άτυχη νοσοκόμα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και εξέπνευσε προτού πραγματοποιηθεί η μεταφορά της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο μεσοδιάστημα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης πανδημίας είχε εκτιμήσει πεταμένα εκατομμύρια, να δημιουργηθούν μονάδες ΜΕΘ. Ποιος ξέρει ποια θα ήταν η τύχη της εάν στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν υπήρχε ΜΕΘ και δεν θα χρειάζονταν η διακομιδή της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ