Κακοποίηση σκύλου στο Ηράκλειο: Σύλληψη μετά από βίντεο με ξυλοδαρμό του ζώου

Μοιραστείτε το:

Την πρωτοβουλία πήρε ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, που είδε βίντεο με την κακοποίηση του ζώου. Το βίντεο είχε τραβήξει γειτόνισσα της γυναίκας που χτυπούσε τον σκύλο της, στο Ηράκλειο Κρήτης. Όπως γράφει το Zoosos, στο βίντεο φαίνεται η ηλικιωμένη που χτυπάει το σκυλί με τα χέρια της πολλές φορές και κοντά στο κεφάλι.

Μάλιστα όπως εξήγησε η καταγγέλλουσα κ. Κομιακίδου, η γυναίκα το χτυπούσε και ενώ ήταν και η ίδια μπροστά μαζί με έναν ακόμα έναν εθελοντή της ένωσης “Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων”, γι’ αυτό και κάλεσαν την Αστυνομία. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πήγαν επί τόπου και τελικά προσήγαγαν τον γιο της γυναίκας στον οποίο ανήκει ο σκύλος.

Posted by zoosos.gr on Sunday, December 6, 2020

Δείτε το βίντεο

Να σημειωθεί πως οι ποινές για την κακοποίηση των ζώων στη χώρα μας, αυστηροποιήθηκαν πρόσφατα με μία τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που προβλέπει ότι η βαριά κακοποίηση και ο φόνος των ζώων θα είναι κακούργημα και θα επισύρει φυλάκιση έως και 10 χρόνια και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Την αυστηροποίηση της νομοθεσίας “κίνησε” και αποτρόπαιη υπόθεση κακοποίησης ζώου στη Νίκαια, όπου ένας σκύλος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι. Για την υπόθεση συνελήφθη 53χρονος και 63χρονος. Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων που ειδοποίησαν την αστυνομία, ο σκύλος βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση, έχοντας χάσει πολύ αίμα ενώ ένας άντρας χτυπούσε το σκυλί στο κεφάλι με ένα σκουπόξυλο. Το σκυλί μεταφέρθηκε στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι δύο άνδρες συνελήφθησαν.

Πρώτη σύλληψη στην Κρήτη

Στην Κρήτη έγινε στα τέλη Νοεμβρίου, η πρώτη σύλληψη και κακουργηματική δίωξη μεσήλικα που κατηγορείται για τον φόνο του σκύλου του με όπλο. Το περιστατικό κατήγγειλε γυναίκα, που ανάφερε στις αρχές ότι ο εν λόγω άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε το τετράποδο. Σημειώνεται πως ο άνδρας δεν ήταν ιδιοκτήτης του σκύλου. Το περιστατικό έγινε σε περιοχή μεταξύ των χωριών Αληθηνής και Πέρι. Μετά την καταγγελία η κινητοποίηση των αρχών ήταν μεγάλη και ο μεσήλικας συνελήφθη από αστυνομικούς του ΤΑΕ Μεσαράς και βρίσκεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ