Βραζιλία Λεωφορείο: 16 νεκροί σε τρομακτικό δυστύχημα με λεωφορείο [vids & pics]

Μοιραστείτε το:

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη João Monvalade στην πολιτεία Minas Gerais. Το λεωφορείο με τους δεκάδες επιβάτες, έπεσε από τη γέφυρα Ponte Torta, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ωστόσο μία πρώτη έρευνα που έχει διεξαχθεί δείχνει ότι πιθανόν δεν λειτούργησαν τα φρένα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 12 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί στο σημείο του δυστυχήματος, τρεις ακόμη άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομείο, ενώ ένας εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο. Στο δυστύχημα, τραυματίστηκαν 27 άνθρωποι – τρεις εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την περιοχή του δυστυχήματος είναι “εντυπωσιακά” και θυμίζουν σκηνές από ταινία. Το κατεστραμμένο λεωφορείο, έχει “σταματήσει” σε ράγες που βρίσκονται σε ένα κοίλωμα του εδάφους δίπλα στο ποτάμι.  Η προκαταρκτική έρευνα έδειξε πως “ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του συρμού, έχοντας πρώτα πατήσει φρένο”.

“Ο οδηγός φώναξε πως δεν είχε φρένα και το λεωφορείο άρχισε να προσκρούεται στα προστατευτικά τοιχία της γέφυρας”. Έξι άνθρωποι κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο, αναφέρει η έρευνα. Από αυτούς, οι τρεις ήταν σε καλή κατάσταση και δεν χρειάστηκαν ούτε πρώτες βοήθειες. Όσο για τον οδηγό, το σώμα του δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Δημόσιων Συγκοινωνιών, η ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει την μεταφορά δεν είχε την εξουσιοδότηση και την αρμοδιότητα να μεταφέρει επιβάτες.

Να σημειωθεί εξάλλου πως  η οδός ταχείας κυκλοφορίας  BR-381, όπου συνέβη το δυστύχημα, είναι από τις πιο φονικές στην πολιτεία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της.

Στις 25 Νοεμβρίου, σε σύγκρουση μεταξύ λεωφορείου και φορτηγού κοντά στο Tangui του São Paulo, σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι δέκα. Τα θύματα ήταν ως επί το πλείστον εργαζόμενοι σε εργοστάσιο υφαντουργίας.

Στην Βραζιλία, από το 2015 ως το 2019, περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ετησίως, σε τροχαία δυστυχήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ