Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, έχουμε αφήσει πίσω μας την κρίση»

Μοιραστείτε το:

Ο πρωθυπουργός  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που είχε επίκεντρο το θέμα της Τουρκίας, ρωτήθηκε για το αν η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την οικονομική κρίση.

«Για εμένα δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ως προς αυτό. Έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή την περίοδο. Φαίνεται πως και οι αγορές συμμερίζονται την άποψη αυτή. Και αν το ενδιαφέρον για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα είναι μια μονάδα μέτρησης για την αξιοπιστία της χώρας. Μπορώ σας διαβεβαιώσω ότι συνομιλώ σε καθημερινή βάση με ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

EUROKINISSI

Πιστεύω πως ο κόσμος πλέον αντιλαμβάνεται το αφήγημα της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης για την Ελλάδα. Μιλάμε για μια χώρα της ευρωζώνης που ακόμα οι αξίες είναι χαμηλά, επειδή η χώρα βγαίνει από την οικονομική κρίση.
Και βέβαια έχει τομείς στους οποίους μπορούμε να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ο βιώσιμος τουρισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Κατά την γνώμη μου διαθέτει εξαιρετικά ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό, που αποτελεί και ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της χώρας. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να είμαστε οι κορυφαίοι στους τομείς όπου νιώθουμε ότι έχουμε το φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα».

Ύφεση στην Ελλάδα

Πάντως χώρα μας, προς ώρας, έχει την χειρότερη οικονομική επίδοση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χθες που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία για την ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο του 2020, η Ελλάδα καταγράφει -11,7%. σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Παράλληλα, η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε την αντίστοιχη συρρίκνωση του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο σε 14,2% έναντι του αρχικού 15,2%, καθώς και την μεταβολή του πρώτου τριμήνου από το -0,5% στο +0,4%.

Η σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για όσες υπάρχουν μέχρι στιγμής δεδομένα) η χώρα έρχεται τελευταία, θέση που δείχνει το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που έπληξε την Ελλάδα, και εξ αιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης της μη στήριξης του εισοδήματος και της πραγματικής οικονομίας.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ