Επέτειος Γρηγορόπουλου: Συμπλοκή αστυνομικών και αντιεξουσιαστών στον Κολωνό

Μοιραστείτε το:

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου 2020, στον Κολωνό. Ειδικότερα, περίπου 50 άτομα έκαναν πορεία ενόψει της συμπλήρωσης 12 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ομάδα των ατόμων επιχείρησε να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού, ωστόσο, τους εμπόδισαν αστυνομικοί της «ΔΙΑΣ», της ομάδας «Δράση» και των ΜΑΤ.

Έπειτα ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών. Τα περίπου 50 άτομα κατευθύνθηκαν προς το μετρό των Σεπολίων.

Τι υποστηρίζει η ΓΑΔΑ

Σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, η ΓΑΔΑ προσπαθεί να εξηγήσει πώς 50 άτομα κατάφεραν να κάνουν πορεία, χωρίς να φτάσουν στο ΑΤ Κολωνού και να διαλυθούν στο μετρό των Σεπολίων. Η ενημέρωση τονίζει μεν ότι τα άτομα δεν έφτασαν στο Τμήμα αλλά ότι ακόμη δεν γνωρίζουν πώς και αν ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί.

Κλείνουν 6 σταθμοί του Μετρό – Απαγορεύτηκαν όλες οι συγκεντρώσεις

Κλειστοί θα είναι αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020, από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί “Ομόνοια”, “Πανεπιστήμιο”, “Σύνταγμα”, “Ακρόπολη”, “Μοναστηράκι” και “Βικτώρια” στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά θα λειτουργήσει το Τραμ.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, η οποία δημοσιεύτηκε το πρωί του Σαββάτου, απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου –ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος- λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα.

Στην απόφαση προβλέπονται και κυρώσεις για 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στα νομικά πρόσωπα και 3.000 στα φυσικά πρόσωπα ενώ παραμένει το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες συναθροίσεις.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, από το πρωί του Σαββάτου η περιοχή των Εξαρχείων έχει μετατραπεί σε «αστακό» λόγω των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο. Ακροβολισμένοι και με συχνές εποχούμενες περιπολίες είναι και αστυνομικοί της ασφάλειας, με στόχο την αποτροπή οποιασδήποτε συνάθροισης. Η ελληνική αστυνομία μπήκε από χθες το βράδυ και για τις επόμενες τρεις ημέρες σε επιφυλακή. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει σαφείς εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας και αύξηση φύλαξης αστυνομικών και δικαστικών στόχων ενόψει της 6ης Δεκεμβρίου –ημέρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι φόβοι υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο κάποιοι να επιχειρήσουν καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια ως αντίδραση. Και αυτό γιατί έχει ήδη γίνει γνωστό πως δεν θα επιτραπούν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ