Κορονοϊός μετάδοση: «Νοσήσαμε δύο οικογένειες 11 ατόμων από μια αθώα αγκαλιά» [vid]

Μοιραστείτε το:

Το πόσο εύκολη είναι η μετάδοση του νέου κορονοϊού έχουν τονίσει επανειλημμένα οι ειδικοί. Τρανή απόδειξη αποτελεί μια γυναίκα, η οποία προβλήθηκε από τον κορονοϊό μέσω μιας αγκαλιάς. Η ίδια σε μια συγκλονιστική μαρτυρία εξήγησε το πως η νόσος διασπείρεται με ύπουλο τρόπο ενδοοικογνειακά.

Πρόκειται για την Αλίκη Νικολαϊδου, η οποία μιλώντας στο OPEN TV, ανέφερε: «Φοβάμαι πάρα πολύ. Φοβάμαι για τους φίλους, για τους συγγενείς, φοβάμαι για τους μεγαλύτερους και αυτό γιατί η κατάσταση πλέον στα νοσοκομεία είναι οριακή».

Η ίδια υποστηρίζει πως ο ιός «μπήκε» στο σπίτι της από μια αγκαλιά, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να νοσήσουν δύο οικογένειες. Ανάμεσα στα άτομα που νόσησαν ήταν και η ίδια, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί. «Νοσήσαμε συνολικά 11 άτομα από αυτή την αθώα αγκαλιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έβλεπα τον φόβο και στα μάτια των γιατρών, γιατί ουσιαστικά μπήκα μέσα ως ένα περιστατικό υποτροπής» περιγράφει χαρακτηριστικά η Αλίκη Νικολαϊδου, με την ίδια να κάνει έκκληση προς όλους τονίζοντας ότι θέλει πολύ προσοχή, γιατί μπορεί να συμβεί σε όλους.

Είχε προηγηθεί χθες η επιδημιολόγος Αθηνά Λινού η οποία σε δηλώσεις της στο OPEN TV επέμεινε ότι το lockdown πρέπει να παραμείνει έως τέλος του χρόνου, σημειώνοντας ότι η διασπορά του ιού γίνεται τόσο ενδοεπιχειρησιακά όσο και ενδοοικογενειακά κι έτσι θα έπρεπε να εφαρμοστεί νωρίτερα και καλύτερα η τηλεργασία. «Διασπείρεται μέσα στην οικογένεια άθελά μας ο ιός», «είναι μέσα στα σπίτια μας» και θα πρέπει «να έχουμε το νου μας στο παραμικρό σύμπτωμα» προειδοποίησε η επιστήμονας.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών και αν αυτό πρέπει να γίνει με τα τωρινά δεδομένα, η κυρία Λινού σημείωσε : Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν. Πρέπει να μειώσουμε τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία», ενώ πρότεινε διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη ώστε να μην συγχρωτίζονται μαθητές και γονείς στις εισόδους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ