Ερντογάν Μακρόν: Ευθεία επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο [vids]

Μοιραστείτε το:

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Εμανουέλ Μακρόν. Σε δηλώσεις του, έξω από την Αγία Σοφία, μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος υιοθέτησε για ακόμη μία φορά εμπρηστική ρητορική απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί πρόβλημα και εκφράζοντας την ελπίδα η Γαλλία να απαλλαγεί γρήγορα από αυτόν.

«Ο Μακρόν είναι πρόβλημα για τη Γαλλία. Με τον Μακρόν, η Γαλλία διέρχεται μια πολύ επικίνδυνη περίοδο. Εύχομαι η Γαλλία να απαλλαγεί από αυτόν, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να απαλλαγεί από τα “Κίτρινα Γιλέκα”», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Δεκεμβρίου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν, ενόψει της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου θα εξετάσει το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη για τις ευρωτουρκικές σχέσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, τον Σλοβένο ομόλογό του, Γιάνεζ Γιάνσα, και τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ίγκορ Μάτοβιτς.

Μισέλ: H EE είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις απέναντι στην συμπεριφορά της Αγκυρας, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Τείναμε το χέρι στην Τουρκία τον Οκτώβριο και προσφέραμε στην Τουρκία μία ανανεωμένη, συνολική θετική ατζέντα. «Η προϋπόθεση για να κινηθούμε προς αυτήν την ατζέντα, όμως, είναι να σταματήσει η Τουρκία τις μονομερείς προκλήσεις, εχθρικές δηλώσεις, τον μη σεβασμό των διεθνών αρχών και κανόνων» είπε ο κ. Μισέλ. «Έκτοτε [από τις αρχές Οκτωβρίου] τα πράγματα δεν έχουν υπάρξει ιδιαίτερα θετικά. Έχουμε δει [από την πλευρά της Άγκυρας] μονομερείς ενέργειες, εχθρική ρητορική».

«Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με την Τουρκία πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε αυστηρό ύφος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ