Παρίσι: Δημοφιλές ξενοδοχείο, άδειο λόγω covid, φιλοξενεί άστεγους

Μοιραστείτε το:

Ξενοδοχείο με…θέα τo Παρίσι, που υπό άλλες συνθήκες έσφυζε από ζωή, αποφάσισε να μετατρέψει τα άδεια δωμάτια σε δομές φιλοξενίας για άστεγους, προσφέροντάς τους φιλοξενία για ένα χρόνο. Το Avenir Hotel Montmartre, αποτελώντας μαγνήτη για τουρίστες, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας λόγω της πανδημίας του covid, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούσε να προβεί σε μια πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου, λοιπόν, παραχώρησε για ένα χρόνο τα δωμάτιά του στην φιλανθρωπική οργάνωση για άστεγους Emmaus Solidarite, τα οποία και χρησιμοποιούνται για ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες θα αναγκάζονταν να κοιμηθούν στο δρόμο. Ο Ιμπραχίμ, πρόσφυγας από το Μαλί της δυτικής Αφρικής, ο οποίος έχει αιτηθεί άσυλο στη Γαλλία, σε άλλη περίπτωση θα κοιμόταν στην κουζίνα του εστιατορίου όπου περιστασιακά εργάζεται. Όταν δεν του δίνεται αυτή η δυνατότητα, καταλήγει στο δρόμο.

Ο Ιμπραχίμ / Φωτογραφία: REUTERS

Ο ίδιος εξομολογείται: «Όταν έφτασα (στο Παρίσι) δεν ήξερα κανέναν. Μετακόμιζα συνέχεια σε προσωρινά καταλύματα, κάποιες φορές κοιμόμουν στην κουζίνα ή δίπλα στον κάδο απορριμμάτων», ενώ προσθέτει:

«Κάποιες μέρες βρίσκω καμιά δουλειά του ποδαριού και βγάζω περίπου 40 ευρώ, 30 ευρώ, 50 ευρώ και τότε βγαίνω. Όταν βρίσκω τέτοιες δουλειές, πληρώνω ξενοδοχείο, το οποίο στοιχίζει 30 ευρώ, για να περάσω τη νύχτα. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό όλη μου τη ζωή».

Το κόστος για την διαμονή και την διατροφή των φιλοξενούμενων καλύπτεται από την φιλανθρωπική οργάνωση, ενώ για παρέχονται δωμάτια με ντους και τηλεόραση, αλλά και τρία γεύματα ημερησίως. Η φιλανθρωπική οργάνωση καλύπτει το κόστος λαμβάνοντας κυβερνητική βοήθεια.

Ο γενικός διευθυντής της Emmaus, Μπρουνό Μορέλ, υποστηρίζει πως, πολλοί από τους φιλοξενούμενους αντιμετωπίζουν προβλήματα, σωματικά ή ψυχικά, λόγω της ζωής στους δρόμους και τραυματικών εμπειριών.

Ο Ιμπραχίμ αποκαλύπτει πως: «Την ημέρα που ήρθα είπα: τέλεια!», ενώ υποστήριξε πως ονειρεύεται το μέλλον λίγο πιο αισιόδοξα: «Βλέπω μέλλον. Θα έρθει η μέρα που η ζωή μου θα αλλάξει»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ