Κορονοϊός Πέλλα: Κατέληξε και δεύτερος αστυνομικός [vid]

Μοιραστείτε το:

Κατέληξε από τις επιπλοκές της Covid-19 ένας αστυνομικός από την Πέλλα. Πρόκειται για έναν 52χρονο πατέρα ενός παιδιού, που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας. Νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, όπου και τελικά απεβίωσε, βυθίζοντας στο πένθος οικείους και συναδέλφους. Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Η Αστυνομία, θρηνεί και τον δεύτερο αστυνομικό που έχασε τη μάχη της ζωής από κορονοϊό» δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ο κ. Γερακαράκος. Ο άτυχος αστυνομικός νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από τις 25 Νοεμβρίου 2020.

Πρόκειται για τον δεύτερο αστυνομικό που κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες. Ο πρώτος νεκρός ήταν ένας 50χρονος που πέθανε την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020, στην Κομοτηνή. Ο αστυνομικός υπέκυψε μετά από 20 ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν. Ήταν υγιέστατος, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

«Δυστυχώς, χάσαμε έναν συναδέλφό μας από κορονοϊό. Υπηρετούσε στην Κομοτηνή. Ήταν 50 ετών. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στους οικείους του» ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Δεν πέφτει το φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα

Την εύθραυστη επιδημιολογική ισορροπία στην οποία βρίσκεται η χώρα αναδεικνύουν τα στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με το δελτίο του ΕΟΔΥ την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020, καταγράφηκαν 2.199 κρούσματα, υπερδιπλάσια από εκείνα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη ημέρα, τη Δευτέρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 107470, εκ των οποίων το 52.9% άνδρες. 596 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών.

Λύματα Θεσσαλονίκη: Προβληματίζει η επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη

17 νεκροί κάτω των 40 ετών

Ο κορονοϊός σκοτώνει τους ηλικιωμένους αλλά χτυπάει τους νέους κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα ποιοτικά επιδημιολογικά στοιχεία. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα ιατρικά δεδομένα, οι νέοι όχι μόνο δεν είναι άτρωτοι από την πανδημία, αλλά πλέον, στη χώρα μας, η ηλικιακή τους ομάδα, αποτελεί την «αγαπημένη» του κορονοϊού με τη μέση ηλικία των συνολικών κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας να είναι τα 43 έτη, ενώ 17 συμπολίτες μας κάτω των 40 ετών έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μιλώντας στο OPEN TV πριν από μερικές ημέρες ο Κώστας Ιμπρίαλος, παθολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως έχει μειωθεί σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων ασθενών, με πολλούς από αυτούς να είναι γύρω στα 40 έτη, ενώ το τελευταίο διάστημα σε αυτούς έχουν προστεθεί και αρκετοί ασθενείς ηλικίας 30 ετών.

Αναφορικά με το αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποκείμενα νοσήματα, ο κ. Ιμπρίαλος τόνισε πως πλέον ένα ποσοστό της τάξεως του 30%-40% εξ αυτών δεν έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και παρόλ’ αυτά χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ