Κορονοϊός νοσηλεύτρια Δράμα: «Ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν η διασωλήνωση» [vid]

Μοιραστείτε το:

Έδινε καθημερινά τη μάχη στο πλευρό των ασθενών στη Δράμα, όμως η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Νόσησε μετά την επαφή με την κόρη της που είχε μόλις γεννήσει και η χαρά μετατράπηκε σε αγωνία. «Το πιο λυπηρό από όλα που χάσαμε τη Σοφούλα μας ήταν η τραγική ειρωνεία γιατί πριν από λίγες μέρες είχε γεννήσει η κόρη της στο νοσοκομείο με καισαρική όπου βρέθηκαν θετικοί η μητέρα και το νεογνό αλλά χωρίς συμπτώματα.

Όταν τρεις μέρες καθίσανε στο σπίτι μετά το εξιτήριο, η Σοφία είχε κάποια συμπτώματα. Τα συμπτώματα αυτά την οδήγησαν στο νοσοκομείο 6 Νοεμβρίου απ΄ ότι θυμάμαι» λέει η Βούλα Παπαστεργίου, συνάδελφος της 58χρονης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κατάσταση της Σοφίας επιδεινώθηκε μέσα σε τρεις ημέρες με τους γιατρούς να κρίνουν απαραίτητη τη μεταφορά της στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. «Με τη Σοφία είχα καθημερινή επικοινωνία. Κάθε μέρα σχεδόν μ’ ενημέρωνε για την κατάστασή της, πως περνούσε όλο το 24ωρο. Τη μια μου έλεγε και μου έγραφε σήμερα είμαι καλά. Την άλλη μέρα πήγαινε κάτι στραβά, όσο μπορούσα της έδινα κουράγιο, να μη στεναχωριέται, θα περάσουν οι μέρες. Της έλεγα άντε και σήμερα και δύο, αύριο και τρεις Σοφούλα μου» αναφέρει η κ. Παπαστεργίου.

Ο μεγαλύτερός της φόβος ήταν η διασωλήνωση. Κάτι που έγινε μετά από 13 ημέρες στο νοσοκομείο. «Μετά από δύσκολη δύσπνοια που είχε, πολλές κρίσεις δύσπνοιας, μου έγραφε από κάτω φοβάμαι. Την έλεγα τι φοβάσαι αφού δε θα σε διασωληνώσουν. Στις 21 του μήνα μετά από 13 ημέρες περίπου διασωληνώθηκε, εκεί δεν πήγε καλά και χθες τη χάσαμε τη Σοφία» σημειώνει η συνάδελφος της.

Η Σοφία άφησε πίσω της δύο κόρες και ένα νεογέννητο εγγονάκι ενώ όλοι μιλούν για έναν άνθρωπο που είχε πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη της.

ΠΟΕΔΗΝ: Επιτέλους πάρτε μέτρα

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο της νοσηλεύτριας, τονίζεται: «Άλλη μια συνάδελφος 58χρονη νοσηλεύτρια μητέρα δύο παιδιών από το νοσοκομείο της Δράμας έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης χτυπημένη από κορονοϊό. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι πριν λίγες ημέρες γέννησε η κόρη της στο νοσοκομείο Δράμας με καισαρική και βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό μητέρα και νεογνό μετά τον τοκετό. Συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους της. Μας προκαλεί θλίψη και οργή η νέα απώλεια συναδέλφου. Δεν φταίει για όλα η κακή μοίρα. Επιτέλους πάρτε μέτρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Yπενθυμίζεται ότι στις 24 Νοεμβρίου 2020 είχε χάσει τη μάχη με τον κορονοϊό και μία 54χρονη νοσηλεύτρια στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εργαζόταν σε νοσοκομείο της Δράμας όπου και νόσησε με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί σε ΜΕΘ νοσοκομείου της συμπρωτεύουσας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ